Συμβουλές του Δήμου για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και χωραφιών

0
Ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για τον καθαρισμό τους από ξηρά χόρτα και εύφλεκτα υλικά για την αποφυγή κινδύνων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά.

Στους παραπάνω χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαϊου μέχρι 31η Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα παραπάνω οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 4/2012 Διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνδυασμό με το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικά.  Επιπλέον, για την τήρηση των προαναφερομένων θα ακολουθήσει έλεγχος από κλιμάκιο του Δήμου Λήμνου και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Παρακαλούμε τους δημότες να τηρούν & να ακολουθούν τις υποδείξεις των σχετικών Διατάξεων προκειμένου να διασφαλίσουμε την περιοχή μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X