Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την ημέρα δράσης για τους συμβασιούχους των Νοσοκομείων

0
Με αφορμή την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης 4 Ιουνίου 2020 για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας, εκφράζουμε τη στήριξη και συμπαράστασή μας στα αιτήματά τους.

Χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα (ΟΑΕΔ, επικουρικοί, ΙΔΟΧ κλπ.) βρίσκονται σήμερα στον αέρα.

Πρόκειται για εργαζόμενους που στη φάση της πανδημίας τούς ζητήθηκε να παίξουν κορόνα – γράμματα την υγεία τους και των οικογενειών τους και βέβαια ήταν απαραίτητοι. Αλλά το επόμενο διάστημα και με δεδομένο το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος -όπως εκτιμά η επιστημονική κοινότητα- ετοιμάζονται να τους απολύσουν!

Στο Νοσοκομείο του νησιού μας, είναι πλέον γνωστές οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό και εξοπλισμό. Χωρίς τους συμβασιούχους, που καλύπτουν το 30% περίπου του συνόλου των εργαζομένων σ’ αυτό, είναι αδύνατη η λειτουργία του.

Διεκδικούμε:
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών σε όλη τη χώρα και στο Νοσοκομείο Λήμνου, το ιατρείο Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), το πολυϊατρείο Μούδρου.
  • Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ και στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και τον ιατροτεχνικό εξοπλισμό.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω και Συντυχάκης Μανώλης κατέθεσαν ως αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας το κείμενο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λήμνου με το οποίο αιτείται τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Λήμνου, καθώς και μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού για την πλήρη κάλυψη και ανάπτυξη των δημόσιων δομών υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X