Ομιλία Γιάννη Μπουρνού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

0
Στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μίλησε την Τρίτη ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή την επεξεργασία του οπισθοδρομικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Στην ομιλία του, ο Γιάννης Μπουρνούς εστίασε – και λόγω του περιορισμένου χρόνου ομιλίας – σε τέσσερις από τις πολλές επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου, που δίνουν τον τόνο του νεοσυντηρητισμού με τον οποίο νομοθετεί η κ. Κεραμέως:

Την αντιπαιδαγωγική εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο, την επαναφορά της αναγραφής της διαγωγής στους σχολικούς τίτλους σπουδών, την επαναφορά των λατινικών αντί της κοινωνιολογίας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και την επιστροφή της Τράπεζας Θεμάτων ,που, όταν ξαναεφαρμόστηκε, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, έριξε τις επιδόσεις των μαθητών στις προαγωγικές εξετάσεις και αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί των φροντιστηρίων.

“Συγχαρητήρια, κυρία Υπουργέ, καταφέρατε να αριστεύσετε στην οπισθοδρόμηση και το συντηρητισμό”, είπε κλείνοντας, απευθυνόμενος στην κ. Κεραμέως, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X