Μουτζούρης: Δε γίνεται να στηθεί «νέα Μόρια» στα αποκαΐδια του ΚΥΤ

0

Την ανάγκη η καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας μετά τις φωτιές του τελευταίου 24ωρου, να αποτελέσει αφορμή για οριστική διευθέτηση του μεταναστευτικού προς όφελος των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή αρχή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται δυστυχώς η ρήση του περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, ότι το Βόρειο Αιγαίο είναι μια πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση της περιφέρειας

Πριν μερικούς μήνες, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε δηλώσει πως το Βόρειο Αιγαίο είναι μια «πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί». Σήμερα δυστυχώς επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο.

Η κυβέρνηση, η οποία τους τελευταίους μήνες δείχνει πρόοδο στην διαχείριση του μεταναστευτικού, οφείλει να βρει τρόπο να απομακρύνει τους μετανάστες από τα νησιά μας.

Η Λέσβος αλλά και γενικότερα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν μπορεί να μετατραπούν στην Σπιναλόγκα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν να γίνονται πεδία μαχών και καταστροφών. Δεν μπορούμε πλέον μόνοι μας να αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ευρώπης.

Η περιφερειακή αρχή, εκφράζοντας την βούληση και την αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου, δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί οιαδήποτε νέα δομή και ζητά από την κυβέρνηση να προβεί σε συντονισμένες κινήσεις σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές χώρες για την επίλυση του πρόβληματος.

Η φιλοξενία μεταναστών σε επιβατηγά πλοία ή κρουαζιερόπλοια ώστε να ενδιαιτηθούν οι μετανάστες  αναδεικνύεται εκ νέου ως μια καλή λύση, όπως είχαμε προτείνει παλαιότερα.

Τα σημερινά δραματικά γεγονότα έβαλαν τέλος στην ύπαρξη του Κ.Υ.Τ Μόριας. Στα αποκαΐδια της δεν μπορεί να στηθεί νέα «Μόρια».

Η κοινωνία της Λέσβου δεν μπορεί να δεχτεί καμία άλλη λύση ύστερα από όλα όσα έχει υποφέρει.

Διαβάστε επίσης
Στις φλόγες η Μόρια-Χιλιάδες άστεγοι στους δρόμους

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X