Ανταρσία: Αντιδημοκρατικό ολίσθημα του δημάρχου Χίου η μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λαβατσή

0

Αντιμέτωπος με μήνυση και αγωγή αποζημίωσης ύψους 100.000 ευρώ βρίσκεται εδώ και μήνες ο Δημήτρης Λαβατσής, ένας ενεργός πολίτης και κοινωνικός αγωνιστής στη Χίο.

Ειδικότερα, η αγωγή αποζημίωσης κατατέθηκε από το δήμαρχο Χίου επειδή τον περασμένο Ιανουάριο (6/1 και 12/1) ο κ. Λαβατσής αναφέρθηκε σε αυτόν με αιχμηρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς σε δύο αναρτήσεις στο Facebook.

Η πρώτη αφορούσε την αδράνεια της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει στεγασμένους χώρους για τους πρόσφυγες του ΚΥΤ ενώ οι καιρικές συνθήκες λόγω κρύου και βροχών ήταν αφόρητες και ήταν γνωστό ότι στη ΒΙΑΛ οικογένειες με μικρά παιδιά διαμένουν σε σκηνές, πολλές από αυτές καλοκαιρινές.

Στη δεύτερη ανάρτηση υπήρξε εξίσου σκληρή κριτική για την αναπαραγωγή εκ μέρους του δημάρχου, fake news που αναφέρονται σε σχέδιο για αντικατάσταση των πληθυσμών της Ευρώπης από 250.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες επικαλούμενος τη «συμφωνία του Μαρόκου» το 2018.

Την υποστήριξη στο Δημήτρη Λαβατσή έχουν ήδη εκφράσει με ανακοινώσεις η Λαϊκή Ενότητα και η δημοτική παράταξη Χιακή Πολιτεία.

Σε δική της ανακοίνωση η περιφερειακή παράταξη Ανταρσία στο Αιγαίο, επικρίνει τη στάση του δημάρχου Χίου, δηλώνοντας συμπαράσταση στο πρόσωπο του πολίτη που βρίσκεται αντιμέτωπος με δικαστικές περιπέτειες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αντιδημοκρατικό ολίσθημα του δημάρχου Χίου η μήνυση και η αγωγή σεβάρος του Δημήτρη Λαβατσή

Στη Χίο, εδώ και κάποιο διάστημα, εκτυλίσσεται ένα ιδεολογικό κυνηγητό με θηρευτή το δήμαρχο και ..θήραμα τον κοινωνικό αγωνιστή Δημήτρη Λαβατσή.

Με αφορμή την οξεία κριτική του δεύτερου απέναντι στο Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, ο τελευταίος εξαπολύει μηνύσεις κι αγωγές!  Με προφανή στόχο να φιμώσει τόσο τον Δημήτρη Λαβατσή όσο και κάθε άλλη φωνή κριτικής στα πεπραγμένα του.

Το περασμένο Γενάρη ο Δημήτρης Λαβατσής άσκησε κριτική στο δήμαρχο Χίου, επικρίνοντας τον επειδή αρνήθηκε την έγκαιρη παροχή καταλύματος για τους σκηνίτες πρόσφυγες της ΒΙΑΛ,  ώστε να προστατευτούν από την παγωνιά κι όταν το έκανε απαίτησε καταγραφή από τις αστυνομικές αρχές για να ξεκλειδώσει το κλειστό γήπεδο Χίου.

Επιπλέον, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των προσφύγων, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ειδήσεις περί «ισλαμοποίησης της Ευρώπης» οι οποίες αποδείχτηκαν ψευδείς. Το .. «αδίκημα» του Δημήτρη Λαβατσή ήταν ότι το επεσήμανε!

Η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου» και η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» δηλώνουμε πως στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιστή Δημήτρη Λαβατσή, ενάντια σε κάθε προσπάθεια φίμωσής του, ενάντια στην πολιτική δίωξη που υφίσταται.

Η μήνυση και η αγωγή που κατατέθηκαν σε βάρος του από το δήμαρχο Χίου είναι σαφέστατα αντιδημοκρατικές ενέργειες και γι’ αυτό τις καταδικάζουμε.

Συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος/α πολιτικά με τον Δημήτρη Λαβατσή, οφείλει να του αναγνωρίζει εντιμότητα, ήθος, ανιδιοτέλεια κι αγωνιστικότητα.

Ο Δημήτρης Λαβατσής, που στέκεται όλη του τη ζωή δίπλα σε όποιον παλεύει για το δίκιο του, θα δικαιωθεί. Και στο δικαστήριο, και στο δρόμο.

Στη συνείδηση όλων μας, είναι δικαιωμένος!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X