Μπουρνούς: Η κατρακύλα σας έχει ήδη ξεκινήσει από τους δρόμους του Καρά Τεπέ

0

Για σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στη Λέσβο αλλά και τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, με επιπτώσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με έμφαση στον τουρισμό, έκανε λόγο ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Ειδικότερα, ο κ. Μπουρνούς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου του υπουργείου Υγείας, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως “έφερε την ύφεση πριν από την πανδημία”.

Τόνισε πως οι ρυθμίσεις για την τηλεργασία αφήνουν εντελώς ακάλυπτους τους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το δώρο Χριστουγέννων για όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία απέναντι στις επιχειρήσεις: “Πώς νομίζετε ότι βοηθάτε με τις επιστρεπτέες προκαταβολές και πόσες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από τα εργαλεία παροχής ρευστότητας;

Γιατί οι τράπεζες έχουν λάβει ρευστότητα, αλλά την κρατάνε για τους εαυτούς τους.Τα 2/3 των επιχειρηματιών δηλώνουν ότι κινδυνεύουν με κλείσιμο, το κλίμα έχει καταρρεύσει και είμαστε μόνο στην αρχή αυτού που έρχεται”, τόνισε.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Λέσβο με την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για παντελή απουσία σεβασμού προς τους κατοίκους της περιοχής, τονίζοντας πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο πληθυσμός στο ΚΥΤ είχε τετραπλασιαστεί.

Τάξατε προεκλογικά, εσείς και οι αυτοδιοικητικοί σας, και στους κατοίκους της Μόριας πως δήθεν θα κλείνατε το ΚΥΤ και θα αδειάζατε το νησί.

Ενώ τελικά σχεδιάζατε να τους κάνετε να ζουν δίπλα σε κλειστές δομές-γιγαντιαίες φυλακές που θα έβραζαν εκκολάπτοντας την εξέγερση και την καταστροφή. 

Από τις περικεφαλαίες του Μακεδονικού μέχρι τη δήθεν ανάπτυξη 4% και τις επενδύσεις που θα φέρνατε, από τις «πολλές νέες καλές δουλειές» μέχρι τις δήθεν μαζικές επιστροφές μεταναστών, καταλήξαμε στα αποκαΐδια της Μόριας.

Όμως, κύριοι της κυβέρνησης, τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Και η κατρακύλα σας έχει ήδη ξεκινήσει από τους δρόμους του Καρά Τεπέ” κατέληξε στην ομιλία του ο Γιάννης Μπουρνούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X