Εγκατάσταση 14 υπόγειων κάδων στη Μύρινα-Από το Νοέμβριο η λειτουργία τους

0

Στην προμήθεια και εγκατάσταση 14 υπόγειων κάδων στη Μύρινα, προχώρησε ο Δήμος Λήμνου, στο πλαίσιο της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ειδικότερα, η υλοποίηση του έργου «Προμήθεια Συστημάτων Υπόγειας Αποθήκευσης Απορριμμάτων για την Αισθητική, Λειτουργική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων», χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζύγιου» του Πράσινου Ταμείου/Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εκτός από τους 14 κάδους η εν λόγω πράξη αφορά και την προμήθεια ενός γερανού ανύψωσης, ο οποίος θα τοποθετηθεί επί υπάρχοντος απορριμματοφόρου, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους υπόγειους κάδους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, οι υπόγειοι κάδοι, χωρητικότητας 3000lt έκαστος, έχουν εγκατασταθεί στους ακόλουθους κοινόχρηστους χώρους της Μύρινας:

ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ (Αργοναυτών & Κυπρίων Αγωνιστών) 1 τεμ.

ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ – ΛΕΣΧΗ (Αργοναυτών) 1 τεμ.

ΡΩΜΕΙΚΟΣ ΝΟΛ (Αργοναυτών- Πύρρου) 1 τεμ.

ΡΩΜΕΙΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΕΙΑ (Ναυάρχου Κουντουριώτη) 2 τεμ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΙΠΥΛΗΣ 2 τεμ.

ΠΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΚΤΕΛ (Χριστοδουλίδου) 2 τεμ.

ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ (Εθ. Αντιστάσεως & Φιλοστράτων) 1 τεμ.

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ (Λ. Δημοκρατίας) 2 τεμ.

Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΓΕΛ (Λ. Δημοκρατίας) 1 τεμ.

Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Λ. Δημοκρατίας & Κοραή) 1 τεμ.

Η “υπογειοποίηση” των κάδων συλλογής των απορριμμάτων συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας των περιοχών αυτών.

Οι υπόγειοι κάδοι θα είναι έτοιμοι προς χρήση από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Έως τότε για την απόθεση των οικιακών/σύμμεικτων απορριμμάτων θα χρησιμοποιούνται οι κοινοί τροχήλατοι κάδοι, οι οποίοι θα απομακρυνθούν σταδιακά.

Τέλος, σημειώνεται πως η αναβάθμιση της Μύρινας με συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων συνεχίζεται με προσθήκη 15 επιπλέον σημείων, πρόταση προϋπολογισμού 213.174,60 ευρώ, η οποία υπεβλήθη τον Ιούλιο του 2020 για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X