Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στη Μύρινα

0

Την έναρξη συμβουλευτικού σταθμού για την άνοια, σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, υλοποιεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λήμνου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη και εξυπηρέτηση των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης και άνοια αλλά και όσων επιμελούνται τη φροντίδα τους.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά τομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Πληροφορίες

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 09.00-13.00 στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, Λεωφόρος Δημοκρατίας 65 (εντός πάρκινγκ Σούμπρας).

Υπεύθυνη επικοινωνίας και επιστημονική υπεύθυνη κα. Κυριαζίδου Σωτηρία (Ψυχολόγος, Κλ. Νευροψυχολόγος, Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt) στο τηλέφωνο 2254029110, κατόπιν ραντεβού.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του προσερχομένου ατόμου θα γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών στην χορήγηση των οποίων έχουν εκπαιδευτεί οι επαγγελματίες υγείας των Δήμων που στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό.

Σημειώνεται πως όλες οι συναντήσεις θα γίνονται τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τη διασπορά του COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X