Καραγιάννης: Ο Δήμος Λήμνου να αντιμετωπίσει με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα των ΑΠΕ

0

Ανοιχτή επιστολή απευθύνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων, Αντώνης Καραγιάννης, σχετικά με το ζήτημα της δρομολόγησης εγκαταστάσεων ΑΠΕ στη Λήμνο, με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου.

Ειδικότερα, ο κ. Καραγιάννης παρευρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης της εταιρείας Dytikos Hybrid για την εγκατάσταση υβριδικού σταθμού Φ/Β στην περιοχή της Σκανδάλης.

Στην επιστολή του ο κ. Καραγιάννης, αναφέρεται και στις υπόλοιπες προτάσεις εγκατάστασης μονάδων ΑΠΕ στη Λήμνο, όπως αυτές απεικονίζονται στο χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τον οποίο παραθέτει.

Όπως αναφέρει, η συγκεκριμένη πρόταση είναι η πρώτη περίπτωση από τις 10 συνολικά ανάλογες προτάσεις, σε διάφορα σημεία του νησιού, (10 είναι μόνο οι όμοιοι υβριδικοί σταθμοί) στις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί αργά ή γρήγορα να πάρει θέση.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αντώνη Καραγιάννη

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/10/2020 συζητήθηκε η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης της εταιρείας DYTIKOS HYBRID AE για την εγκατάσταση υβριδικού σταθμού φωτοβολταϊκών στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της Σκανδάλης.

Ως γνωστόν παραβρέθηκα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόσκληση του προέδρου και απάντησα στα ερωτήματα που μου είχαν τεθεί. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι δεν υπήρχε περίπτωση να απουσιάζω.

Με αφορμή τη συζήτηση αυτή, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις προτάσεις εγκατάστασης ΑΠΕ στη Λήμνο.

Στο χάρτη της ΡΑΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που σας παραθέτω, απεικονίζονται οι προτάσεις για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νησί μας.

Ο χάρτης αυτός, παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Γιαρμαδούρο και τον κ. Πλαφαδέλλη, αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητος.

Στον χάρτη αυτόν μπορούμε να διακρίνουμε τις προτάσεις για εγκατάσταση:

1) Αιολικών σταθμών

2) Α/Γ αιολικών και υβριδικών σταθμών

3) Φωτοβολταϊκών σταθμών  και

4) Υβριδικών σταθμών

Η πρόταση που συζητήθηκε αφορούσε την εγκατάσταση ενός υβριδικού σταθμού στην περιοχή της Σκανδάλης.

Ο σταθμός αυτός είναι είναι η πρώτη περίπτωση από τις 10 συνολικά ανάλογες προτάσεις, σε διάφορα σημεία του νησιού, (10 είναι μόνο οι όμοιοι υβριδικοί σταθμοί) στις οποίες το Δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί αργά ή γρήγορα να πάρει θέση.

Θα παρακαλούσα όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους στην επόμενη συνεδρίαση, να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή και με καλή ενημέρωση αφού σύντομα θα κληθούν να εκφέρουν τη γνώμη τους και να αποφασίσουν και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X