Λαϊκή Συσπείρωση: Ο καταρροϊκός πυρετός χτυπάει την κτηνοτροφία της Λέσβου

0

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων της Λέσβου και στα επιτακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων, τάσσεται η περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση στο Βόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στηρίζουν τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και των αγροτών, ζητώντας από την περιφερειακή αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ζήτημα οφείλει να συζητηθεί με προτεραιότητα στο αμέσως προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σημειώνεται πως την ανακοίνωση υπογράφουν εκτός από την επικεφαλής, Αγλαϊα Κυρίτση και οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργος Αμπαζής, Σταμάτης Φιλιππής και Στυλιανός Σταμούλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου

Σε απόγνωση οι αγροτικοί σύλλογοι του νησιού, εφιστούν τους κινδύνους που θα προκαλέσει μια ενδεχόμενη εξάπλωση της επιζωοτίας στις κτηνοτροφικές μονάδες των βιοπαλαιστών-μικρομεσαίων κτηνοτρόφων της Λέσβου, οδηγώντας τους σε αφανισμό και σε οικονομικό στραγγαλισμό.

Η Λαική Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου για άλλη μια φορά ζητά από την περιφερειακή αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει άμεσα, όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να στηριχθεί ο νευραλγικός αυτός τομέας ανάπτυξης της Λέσβου και οι κτηνοτρόφοι του νησιού οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την πλήρη καταστροφή,οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους.

«Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα απ’ την Περιφέρεια και γενικότερα απ’ την πολιτεία, στήριξης των κτηνοτρόφων μας, που τα τελευταία χρόνια λόγο των χαμηλών τιμών στο γάλα και τη συνεχόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής του είναι μαθηματικά βέβαιο ότι πολλοί θα έρθουν αντιμέτωποι με το ξεκλήρισμα».

Η ΛΑΣ συμπαραστέκεται στους αγρότες και κτηνοτρόφους που απαιτούν

Να εξασφαλιστεί άμεση αποζημίωση για όσους χάνουν τα ζώα τους από κάθε ζωονόσο.

Να δοθούν δωρεάν φάρμακα και εντομοαπωθητικά στους κτηνοτρόφους.

Να στελεχωθεί η κτηνιατρική υπηρεσία με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, να γίνονται άμεσα αιμοληψίες και προληπτικά σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Να εκσυγχρονιστούν και να στελεχωθούν με προσωπικό τα εργαστήρια για να έχουμε γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα.

Να κατασκευαστεί δημόσιος αποτεφρωτήρας στο νησί με έλεγχο και ευθύνη του κράτους.

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X