Σεισμός Σάμου: Κυβερνητική απραξία και αυτοδιοικητική ασυνεννοησία καταγγέλλει η Συμπαράταξη Πολιτών

0

Την κυβερνητική απραξία και την απουσία ουσιαστικών ενεργειών από την Περιφερειακή Αρχή για τη στήριξη της κοινωνίας της Σάμου που επλήγη από το φονικό σεισμό, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Συμπαράταξη Πολιτών.

Όπως αναφέρει, η Περιφέρεια οφείλει να εργαστεί για την εκπόνηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Σάμου και να πιέσει ώστε αυτό να υλοποιηθεί από τους κατά νόμο αρμόδιους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συμπαράταξης Πολιτών

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στις 2 Νοεμβρίου υπέβαλε αίτημα για συζήτηση του θέματος του καταστροφικού σεισμού της Σάμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στόχος της συζήτησης δεν θα ήταν απλά η κατάθεση της συμπάθειας μας σε θύματα και πληγέντες, αυτό το κάναμε από την πρώτη ημέρα, αλλά η συζήτηση για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για όσα πρέπει να γίνουν άμεσα, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, αξιοποιώντας και την εμπειρία από τον σεισμό της Λέσβου το 2017.

Δυστυχώς σήμερα, είκοσι-μία ημέρες μετά το σεισμό, είμαστε μάρτυρες της ουσιαστικής απουσίας της κυβέρνησης, αλλά και της απουσίας συντονισμού μεταξύ των τοπικών παραγόντων, ενώ η Περιφερειακή Αρχή παραμένει απούσα.

Ας μην βιαστούν να μας απαντήσουν περί αρμοδιοτήτων γιατί δεν πρόκειται περί αυτού. Όπως από την αρχή υποστηρίξαμε η Περιφέρεια οφείλει να εργαστεί για την εκπόνηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Σάμου και να πιέσει ώστε αυτό να υλοποιηθεί από τους κατά νόμο αρμόδιους που όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκονται κάτω από καθημερινό έλεγχο.

Ο ρόλος της Περιφέρειας γίνεται ακόμη περισσότερο σημαντικός με δεδομένη τη κυβερνητική απραξία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X