Αρνητικά όλα τα rapid test της Κυριακή-Συνεχίζονται οι διαγνωστικοί έλεγχοι σε Μούδρο, Λύχνα

0

Αρνητικά ήταν και τα 158 τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, στο πλαίσιο πρόληψης της διασποράς της πανδημίας, στους οικισμούς Φυσίνης, Αγίας Σοφίας, Καμινίων, Ρουσοπουλίου και Ρωμανού.

Όπως είχε ενημερώσει ο Δήμος Λήμνου, οι διαγνωστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο, σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  και τους προέδρους των κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης μετέβη στα σημεία διενέργειας των τεστ, όπου επίσης παρευρέθηκαν ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Αντιδήμαρχος, Γιώργος Δημάρης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Μούδρου, Χαράλαμπος Μπούμπουρας, καθώς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παναγιώτης Μουστάκας.

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου, η συμμετοχή των οποίων ήταν καθοριστική για την επίτευξη της διενέργειας των τεστ και την προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί της Λήμνου.

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 13:00 τεστ ταχείας ανίχνευσης πραγματοποιούνται στις Κοινότητες Λύχνων και Ρεπανιδίου, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, με τη συνδρομή των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Επίσης, αντίστοιχα τεστ θα πραγματοποιηθούν και στο Μούδρο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, από τις 11:00 έως τις 14:30, από την Κινητή Ομάδα Υγείας, με τη συνδρομή του Δήμου.

Καλούνται οι πολίτες να προσέλθουν τους προαναφερόμενους χώρους και να πραγματοποιήσουν το δωρεάν ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης, συμβάλλοντας στην περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τέλος, καλούνται οι πολίτες όλων των περιοχών του Δήμου μας να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό, καθώς και κάθε επαφή χωρίς τήρηση των μέτρων (ορθή χρήση μάσκας, αποστάσεις, απολύμανση χεριών).

Ανεξαρτήτως των πρώτων αποτελεσμάτων των τεστ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρχουν κρούσματα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί και ως εκ τούτου ο κίνδυνος της μετάδοσης εξακολουθεί να υφίσταται.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X