Αίτημα Μουτζούρη προς Χατζηδάκη για τη μετάθεση του Εξοικονομώ-Αυτονομώ

0

Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, απευθύνει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, με αίτημα τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ για το Βόρειο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, η ικανοποίηση του αιτήματος θα βοηθούσε πολύ τους ακρίτες νησιώτες κατοίκους της Περιφέρειας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα και έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη του κράτους.

Αναλυτικά η επιστολή του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά και από σχετικό αίτημα του Π.Τ ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ ως Περιφερειακή Αρχή, υποστηρίζουμε τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ για το Βόρειο Αιγαίο μέσα στο 2021.

Είναι γεγονός πως οι συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στις νήσους του Βορείου Αιγαίου δυσκολεύουν την συμμετοχή στο πρόγραμμα  μεγάλης μερίδας πολιτών.

Είναι απαραίτητη λοιπόν η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ για το Βόρειο Αιγαίο μέσα στο 2021 καθώς εξαιτίας της επικινδυνότητας του ιού και της αύξησης των κρουσμάτων καθίστανται ιδιαιτέρως χρονοβόρες, επικίνδυνες και δύσκολες στην πραγματοποίησή τους οι απαραίτητες διαδικασίες.

Επιπλέον όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Β.Α αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις σημαντικών ζητημάτων όπως είναι η υγειονομική κρίση, η μεταναστευτική κρίση αλλά και οι επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων του σεισμού και των πλημμυρών σε Σάμο και Λέσβο.

Άλλωστε η νήσος Σάμος όσο και οι Δημοτικές Ενότητες Πολιχνίτου και Καλλονής Λέσβου έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παρακαλούμε πολύ όπως εξετάσετε το ανωτέρω αίτημα, το οποίο είναι λογικό και θα βοηθούσε πολύ τους ακρίτες νησιώτες κατοίκους της Περιφέρειας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα και έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη του Κράτους δεδομένης και της ιδιαίτερα δύσκολης για τα οικονομικά τους συγκυρίας.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ι. Μουτζούρης

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X