Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες του ΚΚΕ για τη στήριξη των εργαζομένων

0

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ σχετικά με την απόρριψη των κατατεθειμένων τροπολογιών για την ανακούφιση της κοινωνίας που δοκιμάζεται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα τις τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και οι οποίες προέβλεπαν ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που δοκιμάζονται από την πανδημία και την οικονομική κρίση.

Με τις τροπολογίες αυτές το ΚΚΕ απαίτησε από την κυβέρνηση, αντί να ταΐζει διαρκώς τους επιχειρηματικούς ομίλους με χρηματοδοτικά πακέτα για τη διάσωση της κερδοφορίας τους, να ενισχύει εδώ και τώρα όσους πλήττονται:

— Με τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 600 ευρώ σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ και τους αυτοαπασχολούμενους που δικαιούνται το βοήθημα ανεργίας.

— Με την καταβολή ολόκληρου του Δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

— Με την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης για εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Στο πλευρό της κυβέρνησης συμπαρατάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, απορρίπτοντας τις τροπολογίες του ΚΚΕ με την εκκωφαντική σιωπή τους.

Οι νομοθετικές προτάσεις του ΚΚΕ κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Τετάρτη.

Η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που απέρριπτε τις τροπολογίες του ΚΚΕ, έδινε ρεσιτάλ κοροϊδίας σε βάρος των εργαζομένων, βαφτίζοντας «αυξήσεις» τις μειώσεις που επιφέρει στον μεικτό μισθό το νομοσχέδιο και ικανοποιώντας μία από τις βασικές αξιώσεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, για τη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους».

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και αγρότες, τους νέους και τις νέες, να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα και να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ στους αγώνες για την υπεράσπιση της υγείας, των δικαιωμάτων, του εισοδήματος, της ζωής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X