Κυρίτση: Βαρύγδουποι σχεδιασμοί Περιφέρειας-Ούτε λέξη για τους εργαζόμενους

0

Ανακοίνωση σχετικά με τη συζήτηση του προγράμματος Τουριστικής Προβολής, η οποία έλαβε χώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 30 Νοεμβρίου, εξέδωσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 30/11/20 συζητήθηκε μεταξύ άλλων το Πρόγραμμα Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης για το 2021.

Όπως διαπιστώθηκε  και αυτός ο σχεδιασμός βρίθει γενικόλογων εξαγγελιών, από τις οποίες όμως απουσιάζει το κρίσιμο επιμέρους και το συγκεκριμένο, ενώ αναδεικνύεται η ίδια συνολική οπτική που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και η οποία έδειξε τα όριά της και τις στοχεύσεις της.

Κανείς λόγος για τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στον κλάδο που δυσκολεύονται στον καθημερινό βιοπορισμό, που βιώνουν την ανεργία λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώνει σήμερα η πανδημία, κανείς λόγος για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες του τουρισμού που έχουν φτάσει στα όρια απόγνωσης, κανείς λόγος για τις λαικές οικογένειες που δεν έχουν εδω και χρόνια -λόγω της οικονομικής κρίσης- το δικαίωμα στο αγαθό των ολιγοήμερων διακοπών.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς, ειδικά φέτος, να δει κάτι διαφορετικό σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό, αν εξαιρέσουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που προκαλεί ο COVID, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι περιφέρειες, αντί να λάβουν το κεντρικό μήνυμα της πανδημίας, που είναι η ανάγκη ενός συνολικού επαναπροσδιορισμού οπτικών και κατευθύνσεων, αναλώνονται -όσο το κάνουν κι αυτό- στη διαχείριση της κατάστασης στο πλαίσιο πάντα τ καταστροφικού καπιταλισμού.

Μια ματιά στον προυπολογισμό του Προγράμματος αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το πως και που κατασπαταλούνται κονδύλια…

Η Λαική Συσπείρωση καταψήφισε τον σχεδιασμό του προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης εξηγώντας  την αρνητική ψήφο  με τρανταχτά παραδείγματα που ο καθένας από τους κατοίκους των νησιών μας συναντά και βιώνει στην καθημερινότητά του.

Γιατί απλά, όπως τόνισε στην κατακλείδα  της τοποθέτησης της η Αγλαία Κυρίτση: ”Εμείς στην πρόσκλησή σας για κοινό όραμα στον τουρισμό δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε . Γιατί δεν στεκόμαστε στην επικοινωνιακή και διαχειριστική πολιτική. Γιατί απλά, για μας, είναι άλλη η ιεράρχηση των πραγμάτων, άλλη η οπτική, άλλη η πολιτική αντιμετώπισης των αναγκών των νησιών μας και των κατοίκων τους για τις συνθήκες της καθημερινότητας και πολύ περισσότερο, όταν μια χώρα ολόκληρη και οι άνθρωποί της καλούνται ατομικά και μονομερώς να αντιμετωπίσουν μια οικονομική κρίση χρόνων και μια πανδημία που αποδεκατίζει….”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X