Σύσκεψη για τη διαχείριση της πανδημίας στο Βόρειο Αιγαίο-Τι αποφασίστηκε

0

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λέσβο, με θέμα τη διαχείριση της πανδημίας και την ουσιαστικότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε επίπεδο συντονισμού, ιχνηλάτησης, ενημέρωσης και καθοδήγησης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας www.epresence.gov.gr, τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της Covid-19.

Αναλυτικά, στη συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκαν

1)Η συγκρότηση Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο θα συμμετέχουν: η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Ο.Τ.Α., Ιατρικοί και Φαρμακευτικοί σύλλογοι, που θα συμβάλει στην ιχνηλάτηση των εντοπισμένων με test κρουσμάτων και θα παρέχει ενημέρωση και καθοδήγηση προς τους πολίτες, σχετικά με την πανδημία. Στις υπηρεσίες που θα παρέχονται, θα συνεπικουρεί η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου.

2) Η ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με εξειδικευμένο προσωπικό, όπως επόπτες υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς, για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών που δημιουργεί η πανδημία.

3) Η υποβολή αιτήματος για παραχώρηση από τα αρμόδια Κεντρικά Όργανα της Πολιτείας, rapid test για την κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας.

Σημειώνεται πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Μέριμνας, Παντελή Βρουλή.

Συμμετείχαν επίσης: ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Παναγιώτης Κουφέλος, περιφερειακός συντονιστής πολιτικής προστασίας, Ελευθέριος Παπαϊωάννου, ο  Δ/τής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Μαλλιαρός Δημ., ο Γενικός  Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς ,  ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Συλλόγου της  Λέσβου Απόστολος Βαλτάς, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Καυλακώνης Γεώργιος,ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Β. Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο  Ειδικός Σύμβουλος  Υγείας της Περιφέρειας Αμέντας Κώστας , από το Τμ. Δημόσιας Υγιεινής η Παπαχριστοφόρου Μαρία, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης ο Αλεξίου Γεώργιος και Δυτικής Λέσβου η Αναστασίου Αιμιλία.

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, ο Πρόεδρος Παν. Προβέτζας, την τελευταία στιγμή χρειάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του λόγω εκτάκτου περιστατικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X