Δέσμευση Μαρινάκη για άμεση τοποθέτηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Μούδρου

0

Η παράταση της προγραμματικής σύμβασης για το έργο της τοποθέτησης του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Μούδρου, αποτέλεσε το ένα εκ των δύο θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση για 20 μήνες της προγραμματικής σύμβασης η οποία έληξε στις 4 Νοεμβρίου, μέχρι και την οριστική παραλαβή του έργου.

Η διάρκεια της προτεινόμενης παράτασης προξένησε έκπληξη στο σώμα του Συμβουλίου, δεδομένου πως σύμφωνα με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη, ο συνθετικός χλοοτάπητας που θα τοποθετηθεί στο γήπεδο του Μούδρου, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως η τοποθέτηση του χλοοτάπητα είναι ζήτημα ημερών ενώ δεσμεύτηκε πως το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου 20ήμερου.

Ιστορικό

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λήμνου και του Ελληνικού Δημοσίου για την πράξη με τίτλο: «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα για το Γήπεδο Ποδοσφαίρου στην Τ.Κ. Μούδρου» εγκρίθηκε με την αριθ. 141/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την αριθ. πρωτ. 47726/04-05-2018 απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου με τίτλο : «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα για το Γήπεδο Ποδοσφαίρου στην Τ.Κ. Μούδρου »  και με συνολικό προϋπολογισμό 270.955,18€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Περαιτέρω, η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018 με διάρκεια  23 μήνες από την υπογραφή της, μέχρι δηλαδή τις 4 Νοεμβρίου 2020.

Η δημοπρασία διενεργήθηκε στις 26-07-2019 από την αρμόδια Επιτροπή διαγωνισμού και ολοκληρώθηκε στις 18 Μαϊου 2020.

Η καθυστέρηση οφείλεται ότι ο πρώτος προσωρινός μειοδότης που αναδείχθηκε δεν συμφώνησε στην παράταση ισχύος της προσφοράς του λόγω λήξης της προσφοράς του  και η Επιτροπή διαγωνισμού προχώρησε την διαδικασία και αναδείχθηκε ο 2ος κατά σειρά μειοδοσίας, ως προσωρινός μειοδότης και κατακυρώθηκε η δημοπρασία στην επιχείρηση ΚΩΝ. ΒΑΛΤΙΝΟΣ Ε.Ε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X