Τιμητική διάκριση μαθητριών του ΓΕΛ Μούδρου σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

0

Μεγάλη διάκριση για τις μαθήτριες του ΓΕΛ Μούδρου, Μαρία Κιουρανάκη και Σταυρούλα Μαρία Στενού, αποτέλεσε η πρόκρισή τους μετά από διαγωνισμό να συμμετάσχουν στην προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου, οι μαθήτριες κλήθηκαν, μαζί με μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, να συμμετάσχουν σε γραπτό διαγωνισμό του Προγράμματος Teachers for Europe (T4E-Εκπαιδευτικοί για την Ευρώπη), που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου.

Το θέμα του γραπτού δοκιμίου ήταν να περιγράψουν με συντομία τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να επιλέξουν ποια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές τους απόψεις.

Οι μαθήτριες πέτυχαν στο διαγωνισμό και τις επόμενες δύο εβδομάδες θα προετοιμαστούν να εκπροσωπήσουν τη Λήμνο και το Βόρειο Αιγαίο στην Προσομοίωση.

Σημειώνεται πως η προσομοίωση και όλη η διαδικασία του διαγωνισμού πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα.

Το πρόγραμμα Teachers4Europe

Το πρόγραμμα Teachers4Europe είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που στοχεύει στην αναβάθμιση και επέκταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες της κοινότητας εκπαιδευτικών, η οποία δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 2011 από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προωθεί τις βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που πραγματοποιούνται στο σχολικό περιβάλλον, χωρίς να απολεσθεί η εθνική ιδιοσυστασία.

Αντίθετα, αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης του ευρωπαϊκού οράματος, της σύσφιξης των σχέσεων, της αλληλεξάρτησης, της συναδέλφωσης και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Κύριος στόχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι ο επαναπροσδιορισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο των ευρωπαϊκών αξιών για τη δημοκρατία και της έννοιας της “αγοράς”, ως τόπου άσκησης ελεύθερου διαλόγου, ενεργού συμμετοχής και λήψης αποφάσεων σε ισότιμη βάση.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την Έδρα Jean Monnet στις Πολιτικές της Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Τμήματος Διεθνών κα Ευρωπαϊκών Σπουδών, ως συντονιστή του έργου, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παιδείας, Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.