Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και του Δήμου αποσόβησε τον κίνδυνο από τη μεγάλη πυρκαγια στο Κέρος

0

Εχθές Τετάρτη, τις απογευματινές ώρες και με τον άνεμο να είναι ισχυρός, εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή του Κέρους η οποία έφτασε μέχρι το δασάκι της Καλλιόπης με τα αντανακλαστικά της Πυροσβεστικής και του Δήμου Λήμνου να είναι άμεσα αφού κατάφεραν με την έγκαιρη παρέβαση τους ,να αποσοβήσουν τον κίνδυνο της εξάπλωσης στην ευρύτερη περιοχή γεγονός που θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή.

Φώτο: Αντώνης Μαντζαβέλας

Οι αιτίες της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστες καθώς δεν έχει εκδοθεί μέχρι αυτή την ώρα ειδικό πόρισμα που να αναδεικνύει τα πραγματικά αίτια.

O αντιπυρικός σχεδιασμός ξανά στο επίκεντρο

Παρόλο που τα αντανακλαστικά της Πυροσβεστικής και του Δήμου ήταν άμεσα με τον κίνδυνο να εξαλέιφεται, ανακύπτει ξανά το ζήτημα του αντιπυρικού σχεδιασμού στην ευρύτερη περιοχή του Κέρους και πιο συγκεκριμένα στο αλσύλιο με τα απαραίτητα μέσα και υποδομές γεγονός που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν οι αρμόδιες αρχές και να τον εντάξουν στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που εκπονείται για την ευρύτερη περιοχή.

Η ανακοίνωση των “Ενεργών Πολιτών”

Ανακοίνωση για τη χθεσινή πυρκαγια εξέδωσε και ο Σύλλογος “Ενεργοί Πολίτες” που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ανατολικής Λήμνου τονίζοντας την ανάγκη για πυροπροστασία.

Ο Συλλογος Ενεργών Πολιτών Λήμνου ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική και το Δήμο Λήμνου για την άμεση αντιμετώπιση και κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες, Τετάρτη απόγευμα, στο δασακι του Κερους.
Υπογραμμίζουμε την παντελη έλλειψη πυροπροστασίας, αλλα και οποιασδήποτε φροντίδας των αλσυλλίων της περιοχής.
Τονίζουμε την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων πυροπροστασίας του συγκεκριμένου αλσυλλίου, αλλα και όλων των αλσυλλίων της περιοχής της Καλλιοπης-Κερους.
Παρακαλούμε τους αρμόδιους φορείς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X