Στους…πρωταθλητές της Ε.Ε. η Ελλάδα στην απώλεια εισοδήματος

0

Ακόμα μια διεθνής έκθεση έρχεται στο φως για να υπογραμμίζει ότι τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς στη χώρα μας, σε οικονομικό επίπεδο, με ιδιαίτερο αντίκτυπο για τους χαμηλόμισθους εργαζομένους.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat, η Ελλάδα κατάγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος από μισθούς μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε., εντός του τρέχοντος έτους που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Κροατία βρίσκεται στην (αρνητική) κορυφή με απώλεια που φτάνει στο 12,5% και αμέσως μετά ακολουθεί η χώρα μας με 12%. Σημειώνεται ότι η μέση μείωση των αποδοχών στην Ε.Ε. των 27 ανέρχεται περίπου στο 7%.

Παράλληλα, πολύ υψηλή καταγράφεται και η απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων στη χώρα μας, τόσο πριν, όσο και μετά τα κυβερνητικά μέτρα για την κρίση της πανδημίας, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται στην τρίτη υψηλότερη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι χαμηλόμισθοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο και κυρίως τα άτομα με προσωρινές εργασίες, οι νέοι ηλικίας 16-24 ετών, οι γυναίκες και όσοι ασκούν επαγγέλματα που δεν απαιτούν υψηλές δεξιότητες.

πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X