Το Δήμο Λήμνου περιμένει η νέα Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Λέσβου

0

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Λέσβου, στην οποία θα συμμετάσχουν ως έταιροι, εκτός από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, ο Δήμος Λήμνου και ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου.

Μιλώντας στο «Νησί», ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Στρατής Ζαφείρης, σχολίασε πως «ήδη ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια Δυτικής Λέσβου και Αγίου Ευστρατίου και αναμένουμε έως τη Δευτέρα και την απόφαση του Δήμου Λήμνου.

Σκοπός της Αναπτυξιακής Εταιρείας είναι η υλοποίηση έργων τα οποία έχουν ενταχθεί στα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, ενώ κεντρικός στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να καλύπτει αποκλειστικά τα έξοδα της.

Η συμμετοχή στην Αναπτυξιακή Εταιρεία είναι πιθανό να εξασφαλίσει τη δρομολόγηση σημαντικών έργων για τη Λήμνο, έργα τα οποία προσκρούουν προς το παρόν στην έλλειψη πόρων και στην αδυναμία σύνταξης μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη πρόσκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου προκειμένου αυτό να αποφασίσει υπέρ της συμμετοχής στο νέο φιλόδοξο εγχείρημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X