Λαϊκή Συσπείρωση: Να συγκλιθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σεισμόπληκτη Σάμο

0

Τη σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στην επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός του περασμένου Οκτωβρίου στη Σάμο, ζητάει με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Λάβαμε την πρόσκληση για συνεδρίαση του Π.Σ την Τετάρτη 27/1/21, μια συνεδρίαση στην οποία παρά τα συνεχή αιτήματά μας δεν υπάρχει θέμα για τη σεισμόπληκτη Σάμο.

Σας θυμίζουμε ότι ως Λαική Συσπείρωση Β.Αιγαίου έχουμε καταθέσει αλλεπάλληλα αιτήματα για διεξοδική συζήτηση του θέματος σε ειδική συνεδρίαση. Ένα αίτημα που μάλιστα έχει κατατεθεί και από τους αντιπεριφερειάρχες (Σάμου και Χίου) και άλλες άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού συμβουλίου.

Επιπλέον, είχε προταθεί η συνεδρίαση να γίνει στο σεισμόπληκτο νησί της Σάμου, αφενός για να δείξουμε με την παρουσία μας εκεί την ηθική στήριξη στους κατοίκους, αφετέρου για να ενημερωθούμε και να διαπιστώσουμε “ιδίοις όμασι” την εξέλιξη της επίλυσης των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός της 29ης Οκτωβρίου 2020.

Λαμβάνοντας υπ όψιν και την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής “για μη επιλέξιμη από την Ε.Ε. την αποζημίωση των πληγέντων στη Σάμο και την καθολική αντισεισμική θωράκιση των νησιών μας ,

Ζητάμε για άλλη μια φορά

Να συγκλιθεί σε ειδική συνεδρίαση (ει δυνατόν στην Σάμο) το Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα:

“Ενημέρωση-εξελίξεις στην επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός της 29/10/20 στο νησί (και τα άλλα νησιά της περιφέρειάς μας), συζήτηση, θέσεις και αποφάσεις για τις μορφές διεκδίκησης”.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης

Αγλαία Κυρίτση, Γιώργος Αμπαζής, Σταμάτης Φιλιππής, Στυλιανός Σταμούλος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X