Περιφέρεια: Χρηματοδότηση έργων ύδρευσης σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

0

Έξι έργα που αφορούν την ύδρευση στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με απόφαση του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη.

Τα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις τοπικές ΔΕΥΑ και τους Δήμους.

Η μερίδα του λέοντος αναφορικά με τον προϋπολογισμό αφορά εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης της Μυτιλήνης, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν τα έργα σε Χίο (1,39 εκατ. ευρώ) και Σάμο (1,15 εκατ. ευρώ) αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα έργα
  1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ με Π/Υ 5.717.250,00€ και δικαιούχο την ΔΕΥΑ Λέσβου.
  2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ με Π/Υ: 1.500,00€ και δικαιούχο τον Δήμο Δυτικής Σάμου.
  3. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ με Π/Υ: 837.051,21€ και δικαιούχο τον Δήμο Δυτικής Σάμου.
  4. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΕΒΕΚ ΜΕΧΡΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ με Π/Υ 914.000, 00€ και δικαιούχο την  ΔΕΥΑ Ν. Χίου.
  5. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ (Νήσος Χίου) με Π/Υ: 478.000,00€. και δικαιούχο την  ΔΕΥΑ Ν. Χίου.
  6. ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ με Π/Υ 318.500,41€ και δικαιούχο τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.
 Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά

«Πρόκειται για σημαντικά έργα που αφορούν την ύδρευση στην Λέσβο, στην Χίο και στην Σάμο,  προϋπολογισμού περίπου 10 εκατομμύριων ευρώ.

Σε συνεργασία με τις τοπικές ΔΕΥΑ και τους Δήμους, στοχεύουμε με την χρήση νέων δικτύων στην αναβάθμιση της ποιότητας υδροδότησης των πολιτών, αλλά και την μείωση των διαρροών καθώς η ποιότητα των νέων υλικών που χρησιμοποιούνται στα δίκτυα που αντικαθιστώνται είναι πολύ καλύτερη της υπάρχουσας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν χρηματοδοτούμε έργα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X