ΗΠΑ: Αρχές Φεβρουαρίου η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία

0

Την εβδομάδα της 8ης Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, μετά την επίσημη υποβολή του κατηγορητηρίου την επόμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε την Παρασκευή ο πρόεδρος του σώματος αυτού του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ.

Στην πράξη, αυτό σηματοδοτεί αναβολή της δίκης για δύο εβδομάδες αφού αναμενόταν να αρχίσει τη Δευτέρα.

«Αφού συνταχθούν οι φάκελοι, τα μέρη θα αρχίσουν τις αγορεύσεις τους» τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενημέρωσε ο κ. Σούμερ τους συναδέλφους του.

Ο προγραμματισμός αυτός θα επιτρέψει στην αμερικανική άνω Βουλή να επιβεβαιώσει τους διορισμούς των μελών της κυβέρνησης του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν και πιθανόν να καταπιαστεί με το σχέδιο στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο που υποκινήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ» είναι κάτι «που κανένας μας δεν θα ξεχάσει ποτέ», τόνισε ο Τσακ Σούμερ. «Όλοι μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας από το απαίσιο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας, αλλά η επούλωση και η ενότητα θα έρθουν μόνο αφού αποκατασταθεί η αλήθεια και υπάρξει λογοδοσία και αυτός είναι ο σκοπός της δίκης» του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που ιστορικά είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με το αίτημα της καθαίρεσης, έχει δηλώσει ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα το 2024. Ωστόσο η τύχη της υποψηφιότητάς του θα κριθεί από τη στάση του Μιτς ΜακΚόνελ, που μπορεί να επηρεάσει πολλούς μέσα στο κόμμα. Ο ΜακΚόνελ σχολιάζοντας τα γεγονότα στο Καπιτώλιο ήταν κόλαφος κατά του Τραμπ, λέγοντας ότι ευθύνεται για «εξέθρεψε με ψέματα» αυτό το φαινόμενο και «προκάλεσε μαζί με άλλους ισχυρούς παράγοντες» τα επεισόδια αυτά.

πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X