Ιταλία: Προσφυγή κατά Pfizer και AstraZeneca λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων

0

Στη λήψη νομικών ενεργειών κατά της Pfizer και της Astrazeneca πρόκειται να προχωρήσει η ιταλική κυβέρνηση, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για την COVID-19.

“Στόχος είναι”, όπως δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, “η διασφάλιση των δόσεων και όχι η επιδίωξη αποζημιώσεων”.

«Εργαζόμαστε ώστε το πλάνο του προγράμματος εμβολιασμών μας, να μην αλλάξει. Ενεργοποιούμε όλα τα κανάλια, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε αυτοί οι κύριοι να σεβαστούν τα συμβόλαια τους» δήλωσε ο Ντι Μάιο στην κρατική τηλεόραση RAI.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι η χώρα του θα προσφύγει, με κάθε ένδικο μέσο, για να ζητήσει τον σεβασμό των όρων των συμφωνιών που η Ιταλία υπέγραψε με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

H αναφορά του Ιταλού πρωθυπουργού παραπέμπει στη μείωση του ποσοστού εμβολίων που παραδόθηκαν από την Pfizer στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα (- 29% σε σχέση με την αρχική συμφωνία) και την ανακοίνωση της εταιρίας Astrazeneca ότι κατά το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του εμβολίου της, θα παραδώσει στην Ιταλία 60% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, υπερασπίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες της και ζητά τον σεβασμό των συμφωνιών.

«Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με άμεσες συνέπειες επί της ζωής και της υγείας των πολιτών μας, αλλά και του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μας που έχει ήδη πληγεί ιδιαίτερα, από ένα χρόνο πανδημίας», τόνισε ο Κόντε.

πηγή: kathimerini

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X