Ρωσία: Συλλήψεις χιλιάδων διαδηλωτών υποστηρικτών του Ναβάλνι

0

Περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι συνελήφθησαν το Σάββατο σε διαδηλώσεις που έγιναν στη Ρωσία κατόπιν αιτήματος του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, με αίτημα να αφεθεί ελεύθερος από τις ρωσικές αρχές, ανακοίνωσε την Κυριακή η μη κυβερνητική οργάνωση OVD Info.

Στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και γενέτειρα του προέδρου της, Βλαντίμιρ Πούτιν, μια διαδηλώτρια που τραυματίστηκε νοσηλεύεται στην εντατική, δήλωσε στο AFP νοσοκομειακή πηγή.

Η καταστολή των διαδηλώσεων το Σάββατο στη Ρωσία, κατά τις οποίες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζήτησαν την απελευθέρωση του Ναβάλνι, καταδικάστηκε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την OVD Info, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 3.324 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν σε δεκάδες πόλεις, εκ των οποίων τους 1.320 στη Μόσχα και τους 490 στην Αγία Πετρούπολη.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συλλήψεων στη διάρκεια διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης που έχει καταγραφεί στην ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας.

πηγή: naftemporiki

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X