Λέσβος: Ιαματικά τα Λουτρά Θερμής με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού

0

Με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού αναγνωρίζεται ως ιαματικός, ο φυσικός πόρος της πηγής «Θερμία Άρτεμις, Θερμής Λέσβου», που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Λουτρόπολης Θερμής, του Δήμου Μυτιλήνης.

Η απόφαση εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την αναγνώριση των Λουτρών της Ελλάδας που φέρουν τις προδιαγραφές ως Ιαματικών, να επενδύσει στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού αλλά και να αλλάξει -με το νομοσχέδιο που θα φέρει στο προσεχές διάστημα προς ψήφιση- το θεσμικό πλαίσιο, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

Ο ιαματικός τουρισμός είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος, ο οποίος θα ενισχύσει περιοχές που σήμερα δεν είναι τουριστικά ανεπτυγμένες όλους τους μήνες του χρόνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Λουτρόπολη Θερμής και ο Δήμος Μυτιλήνης, με την αναγνώριση των ιαματικών Λουτρών, αποκτούν ένα ακόμη σοβαρό εφόδιο στην τοπική ανάπτυξη του τουριστικού τους προϊόντος, με προοπτικές για 12μηνο τουρισμό.

Μουτζούρης: Ένα ακόμα εμπόδιο ξεπεράστηκε

Και ένα ακόμα εμπόδιο για τη λειτουργία της ιαματικής πηγής στη Λουτρόπολη Θερμής(Σάρλιτζα) ξεπεράστηκε.

Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη και του Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ.Λευτέρη Κρητικού, το Υπουργείο Τουρισμού αναγνώρισε ως ιαματική την πιο πάνω πηγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X