Λέσβος: Στήριξη Μπουρνού στο αίτημα επαναπρόσληψης συμβασιούχων γεωπόνων του ΕΛΓΑ

0

Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, στηρίζοντας το αίτημα επαναπρόσληψης των απολυμένων συμβασιούχων γεωπόνων του ΕΛΓΑ.

Ο Γιάννης Μπουρνούς βάσισε την αναφορά του στην πρόσφατη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πλωμαρίου, που ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των δώδεκα (12) έμπειρων συμβασιούχων γεωπόνων εκτιμητών του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), που απολύθηκαν πρόσφατα με απόφαση της Διοίκησης.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, “εκτός από την πολυετή πολύτιμη προφορά τους στον οργανισμό, οι γεωπόνοι εκτιμητές παρείχαν υπηρεσίες και στο νησί της Λέσβου, με κύρια χαρακτηριστικά την αποτελεσματικότητα, την συνέπεια, το πνεύμα δικαίου αλλά και την πλήρη κατανόηση του μόχθου των αγροτών”.

Επιπλέον, η πολύ μεγάλη πιθανότητα να πληγούν εκ νέου οι καλλιέργειες από δυσμενή και ακραία καιρικά φαινόμενα, καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενδυνάμωσης του Οργανισμού με ικανό και έμπειρο προσωπικό και όχι αποδυνάμωσης της λειτουργικότητας του, όπως γίνεται με τις εν λόγω απολύσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την αναφορά του βουλευτή.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Επαναπρόσληψη απολυμένων γεωπόνων εκτιμητών του ΕΛ.Γ.Α»

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορά με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Πλωμαρίου της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου του Δήμου Μυτιλήνης κατά την οποία ζητείται η άμεση επαναπρόσληψη των δώδεκα (12) έμπειρων συμβασιούχων γεωπόνων εκτιμητών του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α), που απολύθηκαν πρόσφατα με απόφαση της Διοίκησης.

Επισημαίνεται ότι, εκτός από την πολυετή πολύτιμη προφορά τους στον οργανισμό, οι ως άνω γεωπόνοι εκτιμητές παρείχαν υπηρεσίες και στο νησί της Λέσβου, με κύρια χαρακτηριστικά την αποτελεσματικότητα, την συνέπεια, το πνεύμα δικαίου αλλά και την πλήρη κατανόηση του μόχθου των αγροτών.

Επιπλέον, η πολύ μεγάλη πιθανότητα να πληγούν εκ νεόυ οι καλλιέργειες απο δυσμενή και ακραία καιρικά φαινόμενα καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενδυνάμωσης του Οργανισμού με ικανό και έμπειρο προσωπικό και όχι αποδυνάμωσης της λειτουργικότητας του, που συντελείται με τις εν λόγω απολύσεις.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων βουλευτής

Ιωάννης Μπουρνούς

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X