Μούδρος: Επιστολή διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των υπηρεσιών της περιοχής

0

Με ανοικτή επιστολή τους φορείς, επιχειρηματίες και κάτοικοι του Μούδρου διαμαρτύρονται για την απόφαση των ΕΛΤΑ να υποβαθμίσουν τις υπηρεσίες αλληλογραφίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η επιστολή έχει ως αποδέκτες τους βουλευτές του νομού Λέσβου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λήμνου και τον προϊστάμενο των ΕΛΤΑ στη Λήμνο.

Οι υπογράφοντες ζητούν στήριξη και μεσολάβηση για την καλύτερη στελέχωση και ανάπτυξη των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Την επιστολή υπογράφουν σύσσωμοι οι φορείς της περιοχής. Ο πρόεδρος της κοινότητας Μούδρου, Δημήτρης Γρατσώνης, οι δημοτικοί σύμνουλοι, Δέσποινα Κατσανέρη και Στέφανος Σαρρής, ο Εμπορικός Σύλλογος Μούδρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου, ο ΓΠΣ Άρης Μούδρου και το Επιμελητήριο Λέσβου-Λήμνου.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε να πάρουν θέση η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας των φορέων

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πρόσφατη απόφαση των ΕΛΤΑ να διακόψουν τη διανομή της αλληλογραφίας από την υπάλληλο του ταχυδρομείου του Μούδρου, γεγονός που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το κατάστημα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στο Γραφείο των ΕΛΤΑ στο Μούδρο λειτουργεί θυρίδα της Eurobank, όπου πραγματοποιούνται κάποιες βασικές συναλλαγές (καταθέσεις, αναλήψεις κ.α). Η βιωσιμότητά του είναι θέμα μείζονος σημασίας.

Ο Μούδρος υπήρξε έδρα καποδιστριακού δήμου με υπηρεσίες που παρείχαν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοικοι της ανατολικής Λήμνου. Σήμερα στην περιοχή μας, οι τράπεζες έχουν αντικατασταθεί από ΑΤΜ (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) που παρέχουν τη δυνατότητα μόνο αναλήψεων και όχι καταθέσεων.

Είναι σύνηθες επίσης το φαινόμενο να “αδειάζουν” από χρήματα ή να παρουσιάζουν κάποια βλάβη και να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση της βλάβης ή την ανατροφοδότησή τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό δε μπορεί να είναι λειτουργικό, τόσο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας σε μια ακτίνα που καλύπτει την απόσταση 15 και πλέον χωριών, όσο και για τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Ως εκ τούτου, ζητάμε τη στήριξη και τη μεσολάβησή σας, προκειμένου να στελεχωθεί καλύτερα το κατάστημα, ώστε να δώσει μια ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής μέσω των υπηρεσιών που παρέχει στους επιχειρηματίες, μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες ολόκληρης της περιοχής.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X