Ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ στο Μούδρο

0

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών της Λέσβου και της Λήμνου ως απόρροια της κατάργησης των καταστημάτων ΕΛΤΑ στις περιοχές τους, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Μεταξύ των βουλευτών που υπέβαλαν την ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι και η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

Η υποβάθμιση των λειτουργιών των ΕΛΤΑ φανερώνει για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης ακόμη και βασικών παροχών υπηρεσιών, έχει συνέχεια και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Η υποβάθμιση αυτή κινείται στη λογική της πολιτικής του «κόστους – οφέλους», καθώς οι υπηρεσίες που δεν φέρνουν οφέλη ανάλογα με το κόστος λειτουργίας τους, δε χρειάζεται να υπάρχουν και να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των νησιωτών και μάλιστα των ακριτικών νησιών, όπως είναι η Λέσβος και η Λήμνος.

Συγκεκριμένα στη Λήμνο κλείνει το γραφείο των ΕΛΤΑ που λειτουργούσε στην κοινότητα του Μούδρου, εκτός από τα προβλήματα που προκύπτουν με τη διανομή της αλληλογραφίας στην περιοχή, στο συγκεκριμένο γραφείο υπάρχει τραπεζική θυρίδα της Eurobank που εξυπηρετούσε τους κατοίκους και για αναλήψεις ή καταθέσεις χρημάτων.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Κάσπακα όπου ο ταχυδρόμος διένειμε καθημερινά την αλληλογραφία σε αντίθεση με το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου η διανομή πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και το νησί της Λέσβου. Συγκεκριμένα οι αστικοί τομείς στην πόλη ήταν οκτώ και πλέον λειτουργούν οι εφτά, ενώ από τους πέντε αγροτικούς τομείς λειτουργούν οι τέσσερις και τα χωριά τα οποία εξυπηρετούν καλύπτουν από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας ως τις Νέες Κυδωνίες.

Οι κάτοικοι της Πέτρας αναγκάζονται πλέον να μετακινηθούν ως το Μόλυβο, χιλιόμετρα από τις εστίες τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν και με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται να φτάσουν καθυστερημένα στους παραλήπτες λογαριασμοί κοινής ωφέλειας κλπ, ενώ τα ίδια ζητήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής Λέσβου.

Η συγκεκριμένη υποβάθμιση και υπολειτουργία των καταστημάτων των ΕΛΤΑ έχει ως στόχο να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή», η οποία δεν ωφελεί ούτε τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ και τον κλάδο ούτε συνολικά το λαό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να διατηρηθούν και να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα τα Ταχυδρομικά καταστήματα στις περιοχές των νησιών, ώστε να παρέχονται σύγχρονες, ποιοτικές και φθηνές ταχυδρομικές υπηρεσίες;

Οι βουλευτές Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω και Συντυχάκης Μανώλης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X