Μη δεκτά προς σφαγή τα βοοειδή από εκτροφές χωρίς εμβολιασμό για Οζώδη Δερματίτιδα

0

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι, όπως είχαμε αναφέρει και σε προγενέστερο δελτίο τύπου, συνεχίζεται ο εμβολιασμός των βοοειδών για την Οζώδη Δερματίτιδα.

Το εμβόλιο χορηγείται δωρεάν από την Υπηρεσία μας και υπάρχει η δυνατότητα ο εμβολιασμός να γίνει επίσης δωρεάν από τον Κτηνίατρο του Τμήματος.

Παρότι η εκτεταμένη εφαρμογή του εμβολιασμού, τόσο στη Περιφερειακή μας Ενότητα όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ανέκοψε την επιθετική πορεία της νόσου, η ύπαρξη κρουσμάτων σε γειτονικά κράτη μας υποχρεώνει στη συνέχιση της επαγρύπνησης και των εμβολιασμών.

Λόγω όμως του γεγονότος ότι το επίπεδο εμβολιασμού τα τελευταία δύο χρόνια παραμένει χαμηλό, με κίνδυνο την επανεμφάνιση της νόσου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι αγοραπωλησίες βοοειδών από εκτροφές που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά τους προηγούμενους δώδεκα μήνες,

Κατόπιν των ανωτέρω η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, δεν θα γίνονται δεκτά προς σφαγή τα βοοειδή που προέρχονται από εκτροφές στις δεν έχει εφαρμοστεί ο εμβολιασμός των ζώων κατά της Οζώδους Δερματίτιδας κατά το ως άνω διάστημα.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις και για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού της εκτροφής τους, οι ιδιοκτήτες βοοειδών μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Λήμνου (7ο χλμ Επ. Οδού Μύρινας – Μούδρου, τηλ: 2254022302).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X