Ανήθικη και παράνομη συμπεριφορά ξενοδόχου καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

0

Σε καταγγελία εργοδοτικής αυθαιρεσίας και απαράδεκτης συμπεριφοράς από ξενοδόχο της Λήμνου προς εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους στο σωματείο, προχώρησε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του σωματείου, ξενοδόχος αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις αιτήσεις επαναπρόσληψης εργαζομένων, ενώ αυθαίρετα ζήτησε να διαγραφούν από μέλη του σωματείου.

Σημειώνεται πως για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί κάθε εργαζόμενο-η να μη δέχεται και να καταγγέλλει παρόμοιες ανήθικες και τρομοκρατικές συμπεριφορές.

Ολόκληρη η καταγγελία

Καταγγέλλουμε και κάνουμε γνωστό ότι, ξενοδόχος της Λήμνου προέβη σε τρομοκρατική, αυταρχική και ανήθικη συμπεριφορά σε εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Συγκεκριμένα τους ζήτησε να διαγραφούν από το σωματείο και αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις αιτήσεις επαναπρόσληψης.

Ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις επαναπρόσληψης, όπως τονίζει και η ΠΟΟΕΤ και σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 1346/86 είναι νόμιμο δικαίωμα του εργαζόμενου και γίνονται μέσω του σωματείου.

Οι συγκεκριμένες πράξεις εκτός από ανήθικες, είναι και παράνομες. Αυτές οι αυταρχικές συμπεριφορές μας πάνε χρόνια πίσω.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, ανάλογες περιπτώσεις να τις καταγγείλλει στο σωματείο. Κανένας εργαζόμενος να μη σκύψει το κεφάλι και να μη δεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

Δυναμώνουμε την πάλη και τις διεκδικήσεις μας οργανωμένα και συλλογικά.

Μύρινα, 12/2/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X