Μπουρνούς: Να διορθωθεί άμεσα το μπάχαλο με τους εμβολιασμούς στη Λήμνο

0

Επιστολή στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, απέστειλε τη Δευτέρα ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στη Λήμνο.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μπουρνούς κάνει αναφορά στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα ραντεβού εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η πλατφόρμα παραπέμπει για εμβολιασμό τους κατοίκους της Λήμνου μόνο στο Κέντρο Υγείας Καλλονής στη Λέσβο!

Ο βουλευτής καλεί τον υπουργό Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα την αστοχία αυτή του ηλεκτρονικού συστήματος και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δημιουργηθεί άμεσα Κέντρο Εμβολιασμού στη Λήμνο.

Σημειώνεται πως και η βουλευτής Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα, μαζί με ακόμα δύο βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή για το ζήτημα του εμβολιασμού στη Λήμνο.

Αναλυτικά η ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού

Κύριε Υπουργέ,

Την προηγούμενη Τετάρτη (10.02.2021) τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού του εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 60 – 64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας του συστήματος με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι για τους κατοίκους της Λήμνου προβλέπεται η δυνατότητα εμβολιασμού τους μόνο στο Κέντρο Υγείας Καλλονής στη Λέσβο.

Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο τόσο την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού όσο και την υγεία του πληθυσμού της Λήμνου, που υπό αυτές τις συνθήκες, μεγάλο τμήμα του θα μείνει ανεμβολίαστο και εκτεθειμένο στους κινδύνους από ενδεχόμενη νόσηση από τον COVID-19.

Αντιλαμβάνεστε, επίσης, ότι η όποια αστοχία του συστήματος και τα λάθη στην παραμετροποίηση του για τον εμβολιασμό του πληθυσμού πρέπει να γίνει άμεσα, προκειμένου να προστατευτεί ο πληθυσμός.

Ως εκ τούτου σας καλώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δημιουργηθεί άμεσα Κέντρο Εμβολιασμού στη Λήμνο ώστε οι κάτοικοι του νησιού, που ανήκουν στο ηλιακό φάσμα των 60 – 64 ετών και που θέλουν να εμβολιαστούν στην παρούσα φάση με το εμβόλιο της Αstrazeneca, να έχουν την δυνατότητα να το πράξουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X