ΠΟΥ: Συναγερμός λόγω κρουσμάτων Έμπολα σε Γουινέα και Κονγκό

0

Συναγερμός στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που ζήτησε σήμερα από έξι αφρικανικές χώρες να βρίσκονται σε εγρήγορση για μολύνσεις από τον Έμπολα, αφού τόσο η Γουινέα όσο και το Κονγκό κατέγραψαν νέα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Γι’ αυτό το λόγο ο ΠΟΥ στέλνει από την Γενεύη περισσότερα από 11.000 εμβόλια κατά του Έμπολα στην Γουινέα αυτό το σαββατοκύριακο, ενώ οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα. Υγειονομικές αρχές στην περιοχή και διεθνείς οργανώσεις έχουν στόχο να σταματήσουν μια αναζωπύρωση προηγούμενου ξεσπάσματος της νόσου στις δύο χώρες.

Η περιφερειακή διευθύντρια του Οργανισμού, για την Αφρική Ματσιντίσο Μοέτι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα ακολουθήσουν 8.600 επιπλέον δόσεις από τις ΗΠΑ. «Τριάντα εμπειρογνώμονες εμβολιασμού έχουν ήδη κινητοποιηθεί και είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν μόλις φτάσουν τα εμβόλια» πρόσθεσε.

Ο Μοχάμεντ Λαμίν Γιανσανέ, υψηλόβαθμος σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας της Γουινέας, σημείωσε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού μπορεί να αρχίσει αφού φτάσουν τα εμβόλια στη Γουινέα την Κυριακή.

Στόχος των αξιωματούχων είναι να προλάβουν μια επανάληψη του ξεσπάσματος του 2013-16 στη δυτική Αφρική που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 11.300 ανθρώπων, κυρίως στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, καθιστώντας το κύμα αυτό το φονικότερο του Έμπολα που έχει καταγραφεί ποτέ.

Πάντως, η Μοέτι εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό «δεν είναι καθόλου πιθανόν να έχουμε μια παρόμοια κατάσταση (…) όπως συνέβη στο παρελθόν», επειδή η αντίδραση και των δύο χωρών ήταν πολύ γρήγορη και στηρίχθηκε στην προηγούμενη εμπειρία.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X