Στη Βουλή τα προβλήματα υποστελέχωσης του ΟΑΕΔ στη Λήμνο

0

Αναφορά για την εύρυθμη λειτουργία του ΟΑΕΔ στη Λήμνο αλλά και τη στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την πραγματοποίηση ελέγχων στους χώρους δουλειάς, κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, η βουλευτής Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα και οι βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης ζητούν από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να κάνει δεκτή την επιστολή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου.

Ακολουθεί η επιστολή που δημοσίευσε το Σωματείο στις 26 Ιανουαρίου με παραλήπτες τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εργασίας, τους βουλευτές του νομού Λέσβου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Έπαρχο και το Δήμαρχο Λήμνου.

Άμεση στελέχωση της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Ο Λημνιακός λαός, οι συνάδελφοί μας, γνωρίζουν πόσο αγωνιζόμαστε καθημερινά για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.

Οι εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου ζούνε στα όρια της φτώχειας με την ανεργία που μαστίζει το χώρο μας.

Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, η κατάσταση χειροτέρεψε με την πανδημία και τον ιό που γονάτισε επαγγελματικά και οικονομικά τους εργασιακούς χώρους.

Τώρα στα προβλήματά μας προστέθηκε και ένα επιπλέον. Το παράρτημα του ΟΑΕΔ στο νησί μας σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα η καταβολή του επιδόματος ανεργίας να καθυστερεί πάνω από 60 ημέρες, τη στιγμή που όταν λειτουργούσε η καταβολή γινόταν σε 35 με 40 ημέρες.

Η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μας για την ανεργία που έγινε απ’ όλους τους συναδέλφους ηλεκτρονικά, δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα, αφού δεν έχουν όλοι την απαραίτητη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Στους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ Μυτιλήνης, όπου εκεί απευθυνόμαστε, η προσπάθεια από τη μεριά μας για να επικοινωνήσουμε μαζί τους είναι πολύ μεγάλη, αφού δύσκολα απαντούν στα τηλέφωνα.

Γνωρίζουμε πως δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο λόγω της υποστελέχωσης της υπηρεσίας και έτσι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματός μας.

Πολλοί από μας έχουν να πληρωθούν από το Νοέμβριο το τακτικό επίδομα ανεργίας που ανέρχεται στο ποσό των 399 ευρώ.

Οικογένειες περιμένουν να λάβουν το συγκεκριμένο ποσό για να καλύψουν τα αυτονόητα. Δε θέλουμε να παρακαλέσουμε για να πάρουμε τα λεφτά που δικαιούμαστε και φυσικά δε μας χαρίζονται από κανένα.

Να σημειώσουμε πως πρέπει να επισυνάψουμε ορισμένα συμπληρωματικά δικαιολογητικά αφού μας ζητηθούν εκ των υστέρων της υποβολής της αίτησής μας, με αποτέλεσμα το χρονικό διάστημα καταβολής του επιδόματος ανεργίας να μεγαλώνει και φυσικό αυτό ξεπερνά και την υπομονή και τις αντοχές μας.

Πρέπει εδώ και τώρα οι υπεύθυνοι που διοικούν αυτή τη χώρα να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μαριονέτες ούτε τα πιόνια τους, είμαστε άνθρωποι με δικαιώματα και υποχρεώσεις που καλούμαστε να πληρώσουμε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X