Σενάρια για τρίωρα ψώνια με νέο πενταψήφιο αριθμό

0

Η παρατεταμένη ισχύ των περιοριστικών μέτρων έχει φέρει σε απόγνωση εργαζόμενους και επιχειρηματίες με την κυβέρνηση να αναζητά λύσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου παρά το γεγονός πως τα επιδημιολογικό φορτίο και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας εξακολουθεί να ανησυχεί τους ειδικούς.

Τα σενάρια που εξετάζονται θέλουν άνοιγμα του λιανεμπορίου στις αρχές του Μαρτίου με sms σε νέο αριθμό και περιορισμό στην ώρα μετακίνησης των καταναλωτών.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς έκανε λόγο (MEGA) για τρίωρο περιορισμό, με αποστολή μηνύματος, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είχε προταθεί και τα Χριστούγεννα αλλά δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων. «Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του», τόνισε.

Η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία ενός νέου πενταψήφιου αριθμού για τα ψώνια που δεν θα περιλαμβάνει τα σούπερ μάρκετ. Οι πολίτες δεν θα έχουν απεριόριστο χρόνο για να ψωνίσουν και ένας τρίωρος περιορισμός βρίσκεται ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται.

«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της», είπε (ΣΚΑΪ) η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Για την πιθανότητα να υπάρξει ένα SMS μετακίνησης αποκλειστικά για το λιανεμπόριο το οποίο θα έχει  διάρκεια 3 ώρες, η κ. Παγώνη είπε πως θα βοηθήσει αρκετά. «Ήταν σωστή σκέψη αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σχεδιαστεί το άνοιγμα έτσι ώστε «να μας φτάσει μέχρι το Πάσχα», ζήτησε (ΕΡΤ1) ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που όπως είπε, βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και αναμένει την Πέμπτη ή την Παρασκευή τη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Παράταση των εκπτώσεων μέχρι τον Μάρτιο και ψώνια με ένα ξεχωριστό sms «και όχι πολλαπλά μηνύματα διώρων που προκαλούσαν συρροή»,  είναι οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πηγή: efsyn

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X