Επαρχείο: Διευκρινίσεις για την ανίχνευση κρούσματος στη Λήμνο

0

Διευκρινίσεις σχετικά με την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για ύπαρξη κρούσματος στη Λήμνο διατύπωσε ο Έπαρχος Λήμνου, Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός.

Όπως αναφέρει σχετικά, στις 24 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ για  την  Π.Ε.  Λήμνου, ανακοίνωσε (1) ένα κρούσμα, μετά την καθιερωμένη διασταύρωση  στοιχειών, διαπιστώθηκε ότι, αυτό αφορά κρούσμα της 23ης Φεβρουαρίου 2021, που έχει καταγωγή από τη Λήμνο, δεν έχει επισκεφτεί το νησί μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και  έχει ανιχνευτεί σε άλλη περιοχή, κατά συνέπεια στην Π.Ε. Λήμνου παραμένει (1) ένα το ενεργό κρούσμα COVID-19, (των τελευταίων 14αρων  ημερών), στην ΔΕ Μύρινας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρείται χαλάρωση στη χρήση της μάσκας και ιδιαίτερα σε παρέες 5 και 6 ατόμων. Παράκληση για τη χρήση της μάσκας στις συναναστροφές μας με άλλους ανθρώπους, στόχος μας δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η προστασία της δημόσιας υγείας των συμπατριωτών μας.

Η καλύτερη πρόληψη είναι η προσωπική ευθύνη του καθενός μας. Μένουμε σπίτι και μετακινούμαστε μόνο για πραγματικά επείγουσες ανάγκες. Φοράμε μάσκα, πλένουμε και απολυμαίνουμε τακτικά τα χέρια μας.

Για τον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας συμμετέχουμε μαζικά στις δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού που θα πραγματοποιήσει η Κινητή Ομάδα Υγείας της Λήμνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X