Συμπαράταξη Πολιτών: Το προσφυγικό δεν είναι «αναπτυξιακός μονόδρομος»

0

«Ο αγώνας ενάντια στη μετατροπή των νησιών μας, σε στρατότεδα συγκέντρωσης των 5.000 και πλέον φυλακισμένων, σε ασπίδα της Ευρώπης, εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συμπαράταξη Πολιτών.

Όπως επισημαίνει, «αγωνιζόμαστε από την αρχή για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, αγωνιζόμαστε για την αποσυμφόρηση, αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια και το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων, κατοίκων και προσφύγων.

Δεν κλείσαμε και δεν θα κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην αθλιότητα της Μόριας και της κάθε Μόριας, ή του Μαυροβουνίου.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια όμως απέναντι σε λύσεις φυλακές «αόρατων ανθρώπων’» ανθρώπων, που θα ντροπιάζουν και θα διασύρουν τα νησιά μας  και τους νησιώτες, στα μάτια όλης της οικουμένης, λύσεις που υπηρετούν τις πιο ακραίες, ρατσιτικές και μισαλλόδοξες φωνές και πολιτικά παιχνίδια  που πολώνουν και διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες και πλήττουν κάθε αξία ανθρωπισμού αλλά και αμαυρώνουν κάθε αγώνα.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές επιλογές που θέλουν να μετατρέψουν το προσφυγικό από διαχείριση ανθρωπιστικής κρίσης, σε «αναπτυξιακό» μονόδρομο για τα νησιά μας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα

  • Για άμεση αποσυμφόρηση
  • Ενάντια στη δημιουργία της νέας υπερδομής στη Λέσβο

Προσβλέπουμε όμως και στη διαφύλαξη του αγώνα αυτού από ακραίες, ρατσιστικές πρακτικές. Οι πρακτικές αυτές θα μας βρίσκουν πάντα αντίθετους».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X