Γεώργα: Ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η εικόνα εγκατάλειψης στα Θέρμα

0

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Ελεονώρα Γέωργα και η παράταξη “Νίκη για τη Λήμνο” μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως επισημαίνεται, η διαδικασία που επελέγη είναι σαφές πως δεν προάγει τον δημόσιο διάλογο προς όφελος του τόπου και των δημοτών ενώ δεν φαίνεται να τεκμηριώνεται η κατεπείγουσα ανάγκη από πλευράς χρονοδιαγραμμάτων ψήφισης του νόμου.

Δελτίο τύπου “Νίκης για τη Λήμνο”

Αγαπητοί συμπολίτες,

Χθες κληθήκαμε να μετέχουμε σήμερα σε κατεπείγουσα διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου προκειμένου να υιοθετήσουμε ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αναφορικά με την απόσυρση των άρθρων 7 έως 14 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού.

Η διαδικασία που επελέγη, χωρίς να ενημερωθούμε τηλεφωνικά οι επικεφαλής των συνδυασμών από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι σαφές πως δεν προάγει τον δημόσιο διάλογο προς όφελος του τόπου και των δημοτών και δεν φαίνεται να τεκμηριώνεται η κατεπείγουσα ανάγκη από πλευράς χρονοδιαγραμμάτων ψήφισης του νόμου.

Ωστόσο δεν μπορούμε σαν παράταξη να μην συνυπογράψουμε το  ψήφισμα προκειμένου να αντιταχθούμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο στο ενδεχόμενο η διαχείριση των Ιαματικών Πηγών των Θέρμων να μεταβιβαστεί στην υπό ίδρυση Ανώνυμη Εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος».

Η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζουν τα Θέρμα, για την οποία επανειλημμένως κάναμε λόγο σε προηγούμενες συνεδριάσεις, είναι άκρως απογοητευτική, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Τα Θέρμα ήταν και  πρέπει να ξαναγίνουν ένας πόλος έλξης Ιαματικού-Θερμαλιστικού Τουρισμού και τοπικής ανάπτυξης.

Απαιτούμε λοιπόν άμεσα και ενόψει της τουριστικής περιόδου, μια ειδική θεματική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης όπου θα δοθούν σαφή χρονοδιαγράμματα για την αξιοποίηση του πλούτου των Θέρμων. Και ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά τα υπεσχεμένα θα τηρηθούν.

Λήμνος, 26-02-2021

Ελεονώρα Γεώργα

“NIKH ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X