Πως θα λειτουργήσουν click away και click inside μέχρι τις 16 Μαρτίου

0

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων με βάση τις ανακοινώσεις για τα νέα άμεσα μέτρα που ισχύουν στη χώρα από την Πέμπτη 4 Μαρτίου έως τουλάχιστον την Τρίτη 16 Μαρτίου, δημοσίευσε ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου.

Σημειώνεται πως με βάση το νέο επιδημιολογικό χάρτη, η Λήμνος τοποθετείται στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου κατατάσσονται όλες οι περιοχές της χώρας εκτός από όσες ρητά εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Ειδικότερα, τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με τη διαδικασία του click away. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία click inside.

Click Away

Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία:

α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και

β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.

Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.

Click Inside

Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.

Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.

Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία:

α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και

β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X