Συμμετοχή του Σωματείου Συνταξιούχων στην πανελλαδική σύσκεψη της Ομοσπονδίας

0

Στην πανελλαδική σύσκεψη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου, εκπροσωπήθηκε το Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου.

Στη σύσκεψη της Ομοσπονδίας, η οποία ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση των νέων ψηφιακών μέσων τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν περισσότερα από 80 σωματεία συνταξιούχων.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δήμος Κουμπούρης, τόνισε πως τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η ανάγκη τήρησης προφυλάξεων έχουν αναστείλει το πρόγραμμα δράσεων και κινητοποιήσεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα εξασφαλίζοντας οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες μας να έχουν τις συλλογικές της αποφάσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η Ομοσπονδία το προηγούμενο διάστημα, παίρνοντας θέση για σημαντικά ζητήματα όπως αυτά που αφορούν την υγεία των συνταξιούχων αλλά και τις εκκρεμείς συντάξεις, τα αναδρομικά, τα φάρμακα των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και την εισφορά αλληλεγγύης.

Το Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου εκπροσώπησε στη σύσκεψη η Γραμματέας, Άννα Αρναρέλλη, εκφράζοντας τη συμφωνία με τις γενικότερες θέσεις της Ομοσπονδίας και ενημερώνοντας για τα ειδικά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι στη Λήμνο.

Αυτά αφορούν την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τα προβλήματα οργάνωσης στη δρομολόγηση των ραντεβού για τον εμβολιασμό, την αδυναμία πραγματοποίησης αρχαιρεσιών, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, αλλά και το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Σωματείο Συνταξιούχων και την άμεση ανάγκη εύρεσης νέου χώρου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X