Χαμηλά θέτει τον πήχη της ανάπτυξης η Κίνα για το 2021

0

Αναπτυξιακό στόχο πάνω από 6% για το 2021 θέτει η Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, κατά την έναρξη των εργασιών του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, του κινεζικού κοινοβουλίου, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός της χρονιάς στη χώρα.

Αυτή η ανάπτυξη δεν θεωρείται ότι θέτει ιδιαίτερα υψηλά τον πήχη.

Η Κίνα ανακοίνωσε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3% πέρυσι, πράγμα που την κατέστησε τη μόνη σημαντική οικονομία που αναπτύχθηκε εν μέσω πανδημίας. Τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της χώρας αμφισβητούνται, ωστόσο, συχνά για την ακρίβειά τους.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός έδωσε ένα γενικά θετικό τόνο μιλώντας για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας από την πανδημία, αναφέροντας πως οι τομείς αδυναμίας που λειτουργούν ως «εμπόδια» είναι οι  καταναλωτικές δαπάνες, οι δύσκολες συνθήκες για τις μικρές επιχειρήσεις και η αυξανόμενη πίεση στη διατήρηση της σταθερής απασχόλησης.

Για το 2021, ο Λι είπε ότι η Κίνα στοχεύει σε ποσοστό ανεργίας στις πόλεις περίπου 5,5%. Παράλληλα στοχεύει στη δημιουργία περισσότερων από 11 εκατ. νέων αστικών θέσεων εργασίας, διατηρώντας τον ίδιο στόχο με το 2019, και πάνω από 9 εκατ. από πέρυσι.

Η Κίνα θα στοχεύσει επίσης στην αύξηση περίπου 3% του δείκτη τιμών καταναλωτή, που αποτελεί ένα μέτρο του πληθωρισμού, δήλωσε ο Λι.

Η ενίσχυση της ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας ήταν από τα σημαντικότερα καθήκοντα του έτους, πρόσθεσε ο Λι. Σημείωσε επίσης ότι «κατά την αποτροπή και την αποδυνάμωση των κινδύνων στον χρηματοπιστωτικό τομέα και σε άλλους τομείς, αντιμετωπίζουμε τρομερά καθήκοντα».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X