ΓΕΛ Μούδρου: Δράσεις ευαισθητοποίησης κατά της βίας και των εξαρτήσεων

0

Με δύο δράσεις το Γενικό Λύκειο Μούδρου, συμμετείχε ενεργά στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης ενάντια στη βία και ιδιαίτερα την ενδοσχολική και ενδοοικοιγενειακή.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του σχολείου παρακολούθησαν διαδικτυακά την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου YouSmile του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Εuropean AntiBullying Network – EAN» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε στο κανάλι Υουtube του Οργανισμού, με αφορμή την 6η Μαρτίου, Σχολική Ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό και στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Καμπάνιας «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν

Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος

Ψυχολόγος και Συντονιστής του Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Στέφανος Αλεβίζος.

Πρωταγωνιστές της Εκδήλωσης όπως κάθε χρόνο θα είναι οι μαθητές/-τριες, μέλη της «Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού» που έχει συγκροτήσει το YouSmile, από διάφορα σχολεία πανελλαδικά.

Συνεδρία ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων

Επίσης, αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point in Education, ομάδα μαθητών και μαθητριών της Β΄ Λυκείου παρακολούθησε συνεδρία ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων, βίας και αποτροπής της, με έμφαση στην ενδοοικογενειακή βία.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος και προκειμένου κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια να μην αποκλειστεί από τη συνάντηση, ομάδα παιδιών παρακολούθησε τη συνεδρία μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Webex.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά η συνομιλία τους με τον κ. Γεράσιμο Παπαναστασάτο, κοινωνιολόγο εγκληματολόγο, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών στο Παντείο Πανεπιστημίο.

Από το 1992 εργάζεται στον Τομέα Έρευνας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και κατέχει τη θέση του Υπευθύνου Τομέα.

Ασχολείται με το θέμα των εξαρτήσεων από το 1989 και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα αξιολόγησης προγραμμάτων θεραπείας, πρόληψης καθώς και εκπαίδευσης επαγγελματιών. Ο μέντορας μίλησε διεξοδικά στα παιδιά και κάλυψε πολλές από τις απορίες τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X