Διαδικτυακές εκδηλώσεις της Μητρόπολης Λήμνου για την επέτειο του 1821

0

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από το 1821, επιβεβαίωσε η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, μετά τη γνωστοποίηση των ημερίδων από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω της ματαίωσης των εκδηλώσεων με φυσική παρουσία λόγω της κατάστασης με την πανδημία, οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν με διαδικτυακές εισηγήσεις.

Συγκεκριμένα, οι διαδικτυακές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Έχουν διοργανωθεί από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα πλαίσια των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, ώρα 18.30

Εισήγηση με θέμα : «Οι Τρείς Σπετσιώτες Νεομάρτυρες και Εθνομάρτυρες ». Εισηγητής : Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Κουμπής, Εφημέριος Σπετσών, Μαθηματικός – Θεολόγος και Ιστορικός ερευνητής.

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, ώρα 18.30

Εισήγηση με θέμα : « Ο ρόλος του κοινοτικού θεσμού των Ορθοδόξων, κατά την περίοδο της Οθωμανοκρατίας και έως το Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους (Λονδίνο 1830) — Πολιτισμικές όψεις μιάς διαθρησκειακής συνάντησης ». Εισηγητής : κ. Χρήστος Πάτσης, Φιλόλογος – Θεολόγος, MsC.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, ώρα 18.30

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μούδρου. Όμιλία με θέμα : « Το βαθύτερο νόημα της διπλής εορτής ». Όμιλιτής : κ. Εμμανουήλ Ρόκκος, Εκπαιδευτικός, Γυμνασιάρχης.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, ώρα 18.30

Εισήγηση με θέμα : «Ο ήρωας Κωνσταντίνος Κανάρης, ο μπουρλοτιέρης του Αιγαίου ». Εισηγητήτρια : κ. Λίλα Παπαδημητρίου, Φιλόλογος, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος Ν. Ι. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κηφισιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις αναφερόμενες εισηγήσεις, μόνον διαδικτυακά, στο σύνδεσμο που για κάθε Εισήγηση θα γνωστοποιείται.

Συντονιστής των Ημερίδων, εκ προσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πανοσιολ. Άρχιμανδρίτης Κύριλλος Αλεξανδρόπουλος, Νομικός, Msc Διεθνών Σχέσεων και Θεολογίας

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X