Αθήνα: Κινητοποίηση καταδίκης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

0

Συγκέντρωση στην οποία καλούν νομικοί, δικηγόροι, οργανώσεις για τα δικαιώματα και οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποιείται στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, για να καταγγείλουν την αστυνομική καταστολή και τη κυβέρνηση που την στηρίζει.

Επίσης, δηλώνουν αλληλεγγύη στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που διάγει την 63η μέρα απεργίας πείνας και η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν επίσης την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, τόσο σε υγειονομικό όσο και οικονομικό επίπεδο την ώρα που η κυβέρνηση επιτίθενται στη νεολαία και στη δημόσια εκπαίδευση.

Από τις 4.30 μ.μ., με εντολή της αστυνομίας, θα παραμείνει κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση και με στόχο η σημερινή μέρα να χαρακτηριστεί Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό, για να υπάρξει μια πάνδημη καταδίκη της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, είχε η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, ενώ καλέσματα έχουν εκδώσει πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών στο δικό τους κάλεσμα σημείωναν μεταξύ άλλων ότι, μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, «είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας» και πως «η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά».

Με κάλεσμά τους την κινητοποίηση στηρίζει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το νΚΑ, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, η ΟΚΔΕ και η ΠΟ Κόκκινο Νήμα, αλλά και οι οργανώσεις «Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά» και η «Αναμέτρηση – Συνάντηση Κομμουνιστών/ριών».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X