Κοινή ανακοίνωση σωματείων Λήμνου για την κρατική καταστολή

0

Ανακοίνωση με αφορμή τις διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τρομοκρατία των τελευταίων ημερών, εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται, ο κρατικός αυταρχισμός και η καταστολή εφαρμόζεται πάνω σε ένα αντεργατικό οπλοστάσιο που εδώ και χρόνια αναπτύσσεται και δυναμώνει από όλες τις κυβερνήσεις.

Την ανακοίνωση υπογράφουν το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και το Σωματείο Συνταξιούχων.

Ανακοίνωση για τις διαδηλώσεις

Η διαδήλωση στη Ν. Σμύρνη, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαία και κάτοικοι της περιοχής, είναι απάντηση στη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης που ενισχύει την καταστολή, τη βία και την αστυνομοκρατία με στόχο να περάσει το φόβο και την τρομοκρατία για να συνεχίσει το αντεργατικό της έργο.

Η καταστολή, η αστυνομοκρατία πάει χέρι – χέρι με την αντεργατική επίθεση. Ξεδιπλώνεται για να κρύψει η κυβέρνηση τις τεράστιες ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας, με την άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία, τους χώρους δουλειάς, την εκπαίδευση. Είναι το όπλο της για να προωθήσει νέο γύρο αντεργατικών μέτρων δείχνοντας πυγμή και τρομοκρατώντας τον «εχθρό λαό».

Ο κρατικός αυταρχισμός και η καταστολή εφαρμόζεται πάνω σε ένα αντεργατικό οπλοστάσιο που εδώ και χρόνια αναπτύσσεται και δυναμώνει από όλες τις κυβερνήσεις.

Ο περιορισμός του δικαιώματος της Απεργίας, των διαδηλώσεων, οι δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν σε σχεδόν απόλυτο βαθμό παράνομες τις απεργίες, οι καταδίκες συνδικαλιστών και εργατών γιατί διεκδικούν, η αυτόφωρη διαδικασία ενάντια σε όποιον υπερασπίζεται την κατοικία του από τον πλειστηριασμό, η δημιουργία αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, το ξυλοφόρτωμα περαστικών σε πλατείες, μέσα σε μαγαζιά, η επίθεση με αύρες και χημικά σε μαθητές, φοιτητές και εργάτες, επιβεβαιώνουν ότι όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή εδώ και χρόνια είναι αποφασισμένες «δια πυρός και σιδήρου» να υλοποιήσουν μέτρα που απαιτεί η μεγαλοεργοδοσία.

Η χθεσινή μεγάλη διαδήλωση δεν μπορεί να αμαυρωθεί από επεισόδια που δημιούργησαν διάφοροι μηχανισμοί και οδήγησαν στον απαράδεκτο τραυματισμό αστυνομικού.

Η ιστορική πείρα μας δείχνει ότι η δράση τέτοιων μηχανισμών εξυπηρετεί την εκάστοτε κυβέρνηση που επιχειρεί να αξιοποιεί τα επεισόδια για να «αθωώσει» την κρατική καταστολή, να μεταθέσει το επίκεντρο της αντιπαράθεσης μακριά από την ουσία που είναι ο χαρακτήρας της αντεργατικής πολιτικής που τσακίζει το λαό. Είναι «βούτυρο στο ψωμί της» για να τροφοδοτήσει με νέα μέτρα καταστολής το δόγμα «Νόμος και τάξη», να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους για να «βγάλει λάδι» τη δική της πολιτική, που κάνει κόλαση τη ζωή του λαού και της εργοδοσίας παράδεισο.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και τον οργανωμένο αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα των οικογενειών μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή μας, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, γιατί ο αγώνας που δίνουμε σε όλα τα μέτωπα πάλης, για το μεροκάματο, την Υγεία, την Παιδεία, τη σύνταξη και την ασφάλιση, συνδέεται με το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.

Το δικό μας μήνυμα είναι ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ακόμη πιο δυνατοί, ακόμη πιο ικανοί, ακόμη πιο αποφασισμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X