Πρόγραμμα υποστήριξης για νοσούντες COVID-19, τις οικογένειες και το υγειονομικό προσωπικό

0

Δελτίο Τύπου σχετικά με το Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας, το οποίο υλοποιείται από το ΚΜΟΠ για τους νοσούντες με COVID-19, τις οικογένειές τους, το υγειονομικό προσωπικό των κλινικών COVID-19, το σύνολο του προσωπικού σας και καθώς και το γενικό πληθυσμό.

Ανακοίνωση

Το ΚΜΟΠ-Κέντρο Ημέρας “Αριάδνη” μαζί με άλλους φορείς της Ομοσπονδίας Φορέων  Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» υποστηρίζει το Πρόγραμμα του  Υπουργείο Υγείας για την ψυχολογική υποστήριξη για τους νοσούντες COVID-19, τις οικογένειές τους και το υγειονομικό προσωπικό των κλινικών COVID-19 που υπάγονται στη  2η ΥΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα τα Γενικά Νοσοκομεία Δυτικής Αττικής, Νίκαιας – Πειραιά “Άγιος  Παντελεήμων”, Πειραιά Τζάνειο, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά “Μεταξά”, Ασκληπιείο  Βούλας και λοιπές εποπτεύομενες μονάδες υγείας.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις ΥΠΕ, τα νοσοκομεία, τις κλινικές COVID-19  και τις εξειδικευμένες μονάδες ψυχικής υγείας, οι οποίες θα παρέχουν ψυχολογική  υποστήριξη και πληροφορίες σχετικά με άλλες διαθέσιμες υπηρεσίες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται

Άτομα που νοσούν από COVID-19 ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν υποκείμενα νοσήματα ή αναπηρία και νιώθουν αβοήθητα και ιδιαίτερα εκτεθειμένα, π.χ. έχουν άγχος, θυμό, καταθλιπτικά συμπτώματα, συνοδευόμενα από συναισθήματα ανικανότητας, απόγνωσης απάθεια και αποθάρρυνσης. 

Άτομα που έχουν οικείους τους που νοσούν ή έχουν χάσει ανθρώπους από COVID-19  και είναι σε πένθος. 

Άτομα με αναπηρία ή χρόνια νοσήματα που έχουν νοσήσει ή έχουν υποκείμενα  νοσήματα και έχουν φόβο λόγω της πανδημίας, που επηρεάζει σημαντικά τη  λειτουργικότητά τους. 

Άτομα του υγειονομικού προσωπικού που παρουσιάζουν συμπτώματα αυξημένου  άγχους, ψυχολογικής κόπωσης και burn-out. 

Το προσωπικό που προσφέρει τις υπηρεσίες αποτελείται από 3 ψυχολόγους και 1 κοινωνική λειτουργό. 

Τα τηλέφωνα στα οποία μπορείτε να απευθύνεστε εάν ανήκετε στις παραπάνω ομάδες και  χρειάζεστε ψυχοκοινωνική υποστήριξη είναι τα εξής: 210 4118516, 2117201029 καθώς και  μέσω εφαρμογών What’s up και Viber στον αριθμό 6979722266.  

Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες 9:00 με 17:00 Δευτέρα με Παρασκευή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X