«Το Μεγάλο Σπίτι»: Ένα παραμύθι για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το έργο τους

0

«Το Μεγάλο Σπίτι» είναι ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο για το έργο και την προσφορά των γυναικών και ανδρών που υπηρετούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγγραφέας είναι η Χρυσάνθη Νιάκα, η οποία υπηρετεί στο 404 ΓΣΝ με το βαθμό της Συνταγματάρχη (ΥΝ), ενώ την εικονογράφηση επιμελήθηκε ο Φώτης Παπαστεφάνου.

«Το Μεγάλο Σπίτι» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020 από τις Εκδόσεις Γράφημα και διατίθεται σε φυσικά και διαδικτυακά βιβλιοπωλεία της χώρας.

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα της έκδοσης, «οι Ένοπλες Δυνάμεις απολαμβάνουν την απεριόριστη εκτίμηση της ελληνικής κοινωνίας και βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο.

Το βιβλίο αυτό εμπνέει μικρούς και μεγάλους καθώς στις σελίδες του προβάλλονται με άριστο τρόπο (…)το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και το αίσθημα εθνικής ασφάλειας που παρέχουν, επικεντρώνοντας παράλληλα και στην πολύ-επίπεδη κοινωνική τους προσφορά».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Χρυσάνθη Νιάκα γεννήθηκε στο Κρόκιο Μαγνησίας. Σπούδασε Νοσηλευτική στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και στη συνέχεια εργάστηκε ως Αξιωματικός Νοσηλεύτρια στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία των Αθηνών και της Λάρισας.

Είναι κάτοχος πτυχίου στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» του ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας στην «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» και φοιτά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επί σειρά ετών διετέλεσε Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Λάρισας της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, ενώ στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετεί στο 404 ΓΣΝ, με το βαθμό της Συνταγματάρχη (ΥΝ). Στην προσωπική της ζωή είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Δείτε περισσότερα από το βιβλίο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X