Ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων εκπαιδευτικοί και γιατροί της Λήμνου

0

Κοινή ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, μαζί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών, την ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και την Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου.

Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τα σχολεία ανοιγοκλείνουν ανάλογα με την καμπύλη των κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό, γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε και αρνείται να πάρει μέτρα για τη διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι γονείς και οι μαθητές, από την αρχή της σχολικής χρονιάς με πολύμορφες κινητοποιήσεις απαίτησαν σχολεία ανοιχτά με ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, όπως :

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών μέσα στις τάξεις – 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας. Κάλυψη όλων των κενών.
  • Επιπλέον δρομολόγια για όλους τους μαθητές που μεταφέρονται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Επιπλέον μέτρα για τον αερισμό των αιθουσών, για λιγότερο χρόνο παραμονής στις τάξεις. 
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Πρόταξη των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς. 

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας αγνόησε και αγνοεί τα παραπάνω αιτήματα.  Σήμερα κλείνει και πάλι τα σχολεία, καταφεύγοντας στην τηλεκπαίδευση.

Αυτό συμβαίνει χωρίς να έχει δοθεί λύση σε όλα τα σοβαρά κενά και προβλήματα που έχουν βιώσει εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές (έλλειψη του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού, προβλήματα προσβασιμότητας στο διαδίκτυο) τα οποία επιδρούν αρνητικά στη μόρφωση και στην ψυχολογία των παιδιών.

Κλείνουν τα σχολεία ακόμα και σε περιοχές με ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού και χαμηλό ιικό φορτίο, όπως είναι η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και τακτική κυβέρνησης και υπουργείου παιδείας και απαιτούμε σχολεία ανοιχτά στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο με ικανοποίηση των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή λειτουργία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X