Φωτοπούλου: Ερώτηση για τις τιμές των καυσίμων-Έκκληση στους πρατηριούχους

0

Τη δυσαρέσκεια των πολιτών της Λήμνου για τις τιμές των καυσίμων στο νησί, μετέφερε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της Συμμαχίας Παλλημνιακής Ανάπτυξης, Χαριτίνη Φωτοπούλου.

Όπως ανέφερε, οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης καθιστούν ακόμα πιο δυσβάσταχτη για τους πολίτες τη διαφορά που καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων συγκριτικά με την ηπειρωτική χώρα.

Η κ. Φωτοπούλου απηύθυνε έκκληση στους πρατηριούχους της Λήμνου, ζητώντας να αναθεωρήσουν τις τιμές τόσο στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης όσο και στη βενζίνη.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Λήμνου σχολίασε πως είθισται οι τιμές να υποχωρούν λίγο κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε σε συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν με ορισμένους πρατηριούχους, σχολιάζοντας πως οι πρατηριούχοι της Λήμνου είναι μόνο ο τελικός αποδέκτης των μεγάλων εταιρειών διανομής και προμήθειας.

Αναφερόμενος στη μεσοσταθμική διαφορά που έχουν οι τιμές καυσίμων σε σχέση με άλλες περιοχές, την οποία προσδιόρισε σε 25 με 30 cents, ο κ. Μαρινάκης απέδωσε την αιτία των αυξημένων τιμών στην ανυπαρξία αποθήκης καυσίμων στη Λήμνο.

Όπως ανέφερε, η απουσία αποθήκης βρίσκεται πίσω από την τιμολόγηση που προσφέρουν στους πρατηριούχους οι μεγάλες εταιρείες.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λήμνου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως τα καύσιμα δεν συμπεριελήφθησαν στην επιδότηση που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση με το μεταφορικό ισοδύναμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X